Klub på Djursland smasher 11 trænere afsted på trænerkursus

I Grenaa Badmintonklub har 11 trænere været afsted på træneruddannelse. Hemmeligheden bag er et højt ambitionsniveau og et endnu større sammenhold.

De målrettede trænere startede på trænerkursus i efteråret, og til marts dribler de afsted til 2. modul af uddannelsen.

Badmintonklubben på Djursland har store ambitioner for deres badmintonspillere. Derfor har trænerteamet et fælles mål: at blive bedre trænere, så de kan smashe klubbens spillere til nye niveauer. Men det lykkes kun med et stærkt sammenhold og en kultur, hvor man gør hinanden bedre.

Sådan motiveres de unge trænere

Træneren er en af de vigtigste aktører på et hold og er med til at sikre et godt idrætsmiljø og motivation blandt spillerne. Derfor er træneruddannelse i mange klubber en vigtig prioritet.

I Grenaa Badmintonklub gør de en ekstra indsats for at opfordre især de unge trænere til at give deres glæde ved ketcher og fjerbold videre til klubbens spillere - og investere mere tid i trænerrollen.

”Vi har opfordret alle til at tage med på uddannelse. Og så er vi heldige, at vi har 7-8 unge trænere, som i forvejen spiller sammen. For dem gør det en stor forskel, at de har hinanden og opfordrer hinanden til at tage med,” fortæller Christian Kirkegaard, træneransvarlig i klubben.

Christian Kirkegaard er god til at tale hans trænere op og se deres styrker. Især de unge trænere kan sommetider være usikre på, om de er gode nok, og om uddannelse er relevant for dem. Men det er også kulturen og sammenholdet i trænertruppen, som skyder trænernes engagement helt i top, mener cheftræneren.

”Vi har et helt fantastisk fællesskab blandt trænerne på tværs af køn og aldersgrupper. Vi kan altid snakke med hinanden om udfordringer i forhold til spil og teknik, og man er tryg og tilpas ved at tage afsted på kursus sammen,” fortæller 16-årige Caroline Hald Svensson, som både spiller og træner i klubben.

Bedre trænere er lig med glade spillere

En anden særlig motivationsfaktor for trænerne, er det fælles mål, som trænertruppen har. De vil give klubbens spillere de bedst mulige vilkår for at udvikle sig og blive endnu bedre til deres idræt.

”Jeg tror, grunden til at vi tager så mange afsted til trænerkursus er vores engagement i trænerteamet for at blive bedre trænere, så vi bagefter kan lære det videre til vores ungdomsspillere og dermed gøre dem bedre,” forklarer 20-årige Gabriel Stilling, ungdomsspiller og træner i Grenaa BK.

Samtidigt betyder det også meget for trænerne at kunne skabe et sundt, sportsligt miljø og motivere deres spillere, så de har lyst til at blive ved med at være en del af klubben.

”Der er så mange entusiastiske og søde spillere, som man gerne vil være med til at hjælpe. Det fedeste ved at være træner er, når man lærer fra sig og kan se, at ens spillere hygger sig og samtidig udvikler sig,” fortæller ungdomstræner Caroline Hald Svensson.