Mårslet er klar på Miniton

Leg, bevægelse og motoriske øvelser. Konceptet bag Miniton er simpelt og sjovt for både børnene og deres forældre. TMG Badminton i Mårslet har fået succes med Miniton, og det viser sig nu med fyldte haller.

Minitontræner Jesper Munk forklarer en øvelse foran glade børn og forældre

I maj måned startede TMG Badminton op med en række Miniton arrangementer, der skulle forløbe sig over seks lørdage. Det var for børn i alderen 2-5 år og deres forældre, og det var gratis at deltage. Efter forløbets afslutning havde i alt 42 børn deltaget, og den store interesse har også vist sig efterfølgende. Ved sæsonstart havde samtlige børn og deres forældre nemlig valgt at fortsætte.

Jesper Munk, der arbejder som badmintonkonsulent hos DGI, fik sammen med sin kollega, Julie Carøe, idéen til at starte Miniton op i Mårslet. De havde begge set et potentiale for Miniton i byen, men blev alligevel overrasket over, hvor godt børnefamilierne i lokalbefolkningen tog imod det:

”Vi har fået positiv respons fra samtlige af de deltagende forældre til Miniton arrangementerne. Flere af forældrene har også kommenteret på, hvor imponerende det er, at aktiviteterne kan holde børnenes koncentration i en hel time,” fortæller Jesper Munk.

Der skulle reklameres for Miniton

Jesper Munk og Julie Carøe begyndte at reklamere for Miniton arrangementerne tre uger inden opstart. De delte flyers ud i børnehaver og fik udgivet artikler i Mårslet-bladet. Og sammen med den lokale sportsforretning InSport fik de også indgået en aftale omkring sponsorater.

”Vi fik sponsoreret ketchere af InSport, som vi kunne dele ud til børnene, der deltog. Det var en god måde at få lokket folk til og samtidig skabe noget synlighed omkring arrangementet. Men InSport havde nok ikke regnet med, at der ville blive behov for så mange ketchere, som der gjorde”, fortæller en smilende Jesper Munk.

Efter en succesfuld opstart fortsatte både Julie og Jesper med at reklamere for Miniton. Det betød, at der undervejs dukkede nye ansigter op, der havde hørt eller læst om Miniton-arrangementerne.

Ildsjælene i Mårslet

Men vejen til målet var ikke så problemfrit, som Jesper Munk havde håbet på. Fra start blev han mødt med skepsis fra den tidligere bestyrelse, der tvivlede på Miniton projektet. Det tog ham derfor både et telefonopkald af en times varighed, samt to møder med bestyrelsen, før det lykkedes at få solgt idéen. Og siden da er det kun gået én vej – fremad.

Jesper Munk anbefaler derfor også andre badmintonforeninger at starte Miniton op, hvis interessen er der. Både for at skabe noget vækst i klubben, men også for at mærke den glæde, der kommer, når man skaber gode oplevelser for andre mennesker.

”Det er fantastisk at vide, at man bidrager til at skabe gode minder for børnene og forældrene i hallen. Min opfordring til andre klubber er derfor bare at hoppe ud i det og klø på, og så ikke være bange for at søge hjælp eller vejledning hos naboforeningen,” slutter Jesper Munk.