Malene Tang Stærk fra Hadsten Håndbold er Årets Ildsjæl 2019

Årets Ildsjæl 2019 i DGI Østjylland er 41-årige Malene Tang Stærk fra Hadsten Håndbold. Med æren følger en check på 5.000 kr., som hun skal bruge på at gøre det mere attraktivt at spille håndbold i klubben.

Malene Tang Stærk fra Hadsten Håndbold har de seneste år arbejdet utrætteligt med forskellige træner- og driftsopgaver hos Hadsten Håndbold. Blandt andet derfor er hun Årets Ildsjæl 2019 i DGI Østjylland. Foto: Kian

For kun 2. gang har DGI Østjylland kåret en Årets Ildsjæl blandt de mange tusinde østjyske frivillige, der hver dag får hjulene til at køre i foreningslivet. Dette skete i forbindelse med landsdelsforeningens årsmøde torsdag den 28. marts i DGI-huset i Aarhus.

Det har fra midten af januar frem til slutningen af februar været muligt for de østjyske foreninger at indstille trænere, instruktører, ledere og andre frivillige, der yder den ekstra indsats, som fortjener en anerkendelse ud over det sædvanlige.

Alle indstillingerne er landet hos panel nedsat af DGI Østjylland, som i et tæt og meget imponerende felt af frivillige fra alverdens forskellige aktiviteter valgte Malene Tang Stærk, der er drivkraft bag flere børne- og voksenhold hos Hadsten Håndbold

Malene Tang Stærk har arbejdet utrætteligt for Hadsten Håndbold

DGI Østjylland har igen i år haft fokus på at vælge en vinder med solidt afsæt i foreningslivet og som virkelig brænder for den sag, vedkommende arbejder med. Det må siges at være tilfældet hos Malene Tang Stærk.

”Malene Tang Stærk har de seneste år arbejdet utrætteligt med forskellige træner- og driftsopgaver hos Hadsten Håndbold. Samtidig har hun været primusmotor på flere nye tiltag, som har udviklet håndbolden i klubben og tiltrukket mange nye medlemmer og frivillige,” udtaler Gry Højklint fra udvælgelsespanelet hos DGI Østjylland.

Hun fremhæver, at Malene Tang Stærk blandt andet har været med til at starte Trille Trolle Håndbold op, hvor over 100 børn, deres forældre og bedsteforældre mødes hver lørdag og leger håndbold.

”Malene Tang Stærk har desuden været ansvarlig for opstart af alternative håndboldaktiviteter som Håndbold Fitness og Five-a-Side Håndbold for nye målgrupper, som ikke traditionelt er at finde i håndboldklubberne,” fortæller Gry Højklint.

En stolt vinder vil skabe flere smil i Hadsten Håndbold

Malene Tang Stærk er overrasket over at modtage prisen.

”Jeg er utrolig stolt over at vinde blandt så mange mennesker. Der er jo mange, der gør en stor forskel, og jeg synes ikke, at jeg har gjort noget særligt. Jeg er slet ikke ene, om det der sker i Hadsten Håndbold,” udtaler Malene Tang Stærk.

Hun glæder sig til, at den medfølgende check på 5.000 kr. kan komme ud at arbejde for spillerne i Hadsten Håndbold.

”Vi skal bruge pengene på at skabe flere smil. I Hadsten Håndbold prøver vi at vende den om, så man først og fremmest går til glæde og fællesskab. Det er rammen om håndbolden, men helt konkret mangler vi en beachhåndboldbane. Det kan være pengene skal bruges der,” fortæller Malene Tang Stærk.

Kriterier for at blive indstillet til Årets Ildsjæl 2019

  • Personen har ydet en særlig indsats i det daglige og/eller i forbindelse med et større arrangement
  • Personen har på anden vis ydet en ekstraordinær indsats til gavn for foreningslivet generelt og/eller en bestemt idræt i foreningen
  • Personen skal arbejde frivilligt og må ikke være ansat
  • Personen skal arbejde frivilligt i en af DGI Østjyllands medlemsforeninger