Michael fra Hørning Tennisklub fik blomster for den gode velkomst

Hver måned fra august 2019 og et år frem uddeler DGI Østjylland blomster til en østjysk frivillig, der er ekstra god til at byde velkommen og inkludere medlemmer i foreningens fællesskab. Michael Mose Bertelsen fra Hørning Tennisklub modtager anerkendelsen for december.

Formanden for Hørning Tennisklub, Lisbeth Huusom, og Michael Mose Bertelsen med sin buket blomster fra DGI Østjylland for sin flotte indsats i klubben Foto: Julie Højfeldt

Hvor starter man, når man som tilflytter gerne vil i gang med at spille tennis, men ikke kender en levende sjæl i byen?

Det var udfordringen for Michael Mose Bertelsen, som først kom i kontakt med bestyrelsen i Hørning Tennisklub i forbindelse med sponsorarbejde, men faktisk ville Michael hellere spille tennis og få fat i flere medlemmer til klubben. ”Og så gik han ellers bare i gang,” fortæller formand Lisbeth Huusom med et glimt i øjet.

Han oprettede Facebook-gruppen ”Tennis og hygge”, som danner ramme om et træningsfællesskab i Hørning Tennisklub for de 25-45-årige. Formålet er enkelt, der skal være masser af tennis og masser af fællesskab og socialt samvær.

”Vores tennisklub er beliggende midt i et stort nyt parcelhuskvarter, og vi har i flere år undret os over, hvorfor vi ikke fik nye medlemmer. Hørning er i rivende udvikling, og derfor kan det være svært som tilflytter at gennemskue, hvor man skal gå hen. Det lavede Michael om på,” siger Lisbeth Huusom i sin forklaring på, hvorfor Michael Bertelsen fortjener anerkendelse for sin gode velkomst.

”Michael er meget nem og ligetil. Han fanger de 25-45-årige med sit sprog, som er frisk i tonen. Og så er han lidt en drengerøv - på den gode måde. Han er en gevinst for vores klub,” tilføjer hun.

En ydmyg tovholder

Michael Bertelsen var selv tilflytter til Hørning og så sig omkring efter en mulighed for at genoptage sin lyst for tennis igen.

”Jeg gik med en lyst til at spille tennis igen, men jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle gøre det. Derfor oprettede jeg tennisfællesskabet, hvor den primære målgruppe er forældre, som ønsker noget fleksibelt. Man er ikke tvunget til at komme, men der vil være nogle at spille med, hvis man gør,” fortæller Michael Bertelsen, som dermed gik fra at være tilflytter til nu selv at tage godt imod nye i byen og klubben.

Til første træning for et år siden stod en standhaftig gruppe på ti mand klar til at spille hver tirsdag aften. I dag er aktiviteten vokset til to gange i ugen, og gruppen på Facebook har nu 75 medlemmer, som glædeligt følger med i Michael Bertelsens opslag. Tiltaget har desuden givet 20-25 faste medlemmer til Hørning Tennisklub. Tovholderen er dog ydmyg omkring sin opgave.

”Min rolle i tiltaget er meget afdæmpet. Jeg har måske en nøgle, tænder noget lys og skriver på Facebook-gruppen, hvem der er klar til at spille. Men ellers møder jeg op på lige fod med alle de andre deltagere og spiller med og deltager i det sociale,” siger Michael Bertelsen.

Tennis og hygge i sommervarmenTennis og hygge i sommervarmenFoto: Hørning Tennisklub

Mere end bare tennis

Michael Bertelsens bedste råd til andre klubber, som hungrer efter de 25-45 årige, er at tænke i koncepter. Tennis alene trækker ikke forældrene afsted en travl tirsdag aften, når aftensmaden er lavet, og børnene er puttet. Fællesskabet, snakken og det sociale liv er mindst lige så vigtigt som spillet, mener Michael Bertelsen, som i løbet af året er kommet med opfordringer til fælles turneringer og sociale arrangementer.

”Jeg tror, at man skal tænke i koncepter. Det er godt at lave noget på tværs i klubben, men nogle gange virker det bare at lave noget, som er opdelt efter aldersgrupper, interesser og forventninger til hinanden. Man skal afstemme konceptet, så det passer til en målgruppe,” siger Michael Bertelsen afsluttende.

Det er vigtigt, at alle føler sig velkommen i fællesskabet

DGI Østjylland har søsat initiativet om den gode velkomst, fordi de ønsker at sætte fokus på vigtigheden af at byde nye medlemmer velkomne i foreningens fællesskab.

”Det kan være svært som ny i en forening med mange uskrevne regler, normer og værdier. Derfor er det altafgørende for foreningen, at der er nogle fantastiske frivillige, som hjælper med, at nye medlemmer bliver taget godt imod, så de ikke falder fra, allerede inden de er begyndt. Det kan være nemt at glemme, og derfor sætter vi fokus på det,” siger Lone Olsen, udviklingskonsulent hos DGI Østjylland.

Første anerkendelse gik til Lone fra Klub 60, den anden til Peer Bonnemann fra Skibet, den tredje til Solbjerg IF Damefrokost og december måneds buket gik altså til Michael fra Hørning Tennisklub.
DGI Østjyllands tiltag kører frem til august 2020, hvor personer, hold og foreninger, der er ekstra gode til at byde nye velkommen, vil blive hyldet.

Kender du en person, et hold eller en forening, der er særlig god til at byde nye medlemmer eller gæster velkommen i klubben eller på holdet? Send din indstilling her.