Mørke IF Floorball baner vejen for floorballskoler

For tredje år i streg havde foreningen succes med sin floorballskole, der var fyldt helt op med både velkendte og nye børneansigter i alderen 8-12 år.

Floorball hitter blandt børn, der både får kammeratskab, motion og gode stunder ud af den populære sportsgren. Foto: Thomas Skaug Grasbakken

Mandag morgen den 3. august stod spændte børn på række foran indgangen til Mørke IF Floorball, der også er kendt som Dark Devils. Det var endelig tid til den årlige floorballskole, der siden sin debut for tre år siden har oplevet en imponerende fremgang.

”I år var der udsolgt. Og vi tillod endda, at der kom lidt ekstra med fra ventelisten. Så vi kunne have haft en hel del flere deltagere,” siger Per Bendsen, der sidder i bestyrelsen i Mørke IF Floorball.

Børn kommer til fra nær og fjern

Selvom de fleste deltagere er fra den lille by Mørke på det sydvestlige Djursland, så vækker floorballskolen også stor interesse hos børn fra omegnen.

”Vi har tilmeldinger fra både Djursland, Randers og Hørning. Der har faktisk været nogen, der ikke nåede at tilmelde sig, fordi floorballskolen blev udsolgt,” siger Per Bendsen.

Sidste år tog floorballskolen imod 15 glade børn, der fik trænet floorball og lattermusklerne i løbet af arrangementets tre dage. I år fik hele 21 børn muligheden for at slå boldene i nettet. Foreningen udstrakte netop deltagerlisten til bristepunktet denne sommer, da sommertilbuddet betyder utroligt meget for børnene.

”Målet for floorballskolen er at give vores spillere et tilbud om at spille floorball - også i sommerferien. Men det er også at tiltrække nye spillere, som vil prøve sporten af i løbet af tre dage og finde ud af, om det er noget for dem. Og vi kan jo se den glæde, som det skaber,” siger Per Bendsen.

”Det handler om at komme i gang”

Dark Devils jubler over deres populære initiativ med floorballskolen, som forhåbentlig holder kursen mod toppen igen næste år. Hvis andre foreninger vil prøve kræfter med den populære sportsgren, så har Per Bendsen et godt råd. 

”Først og fremmest handler det om at komme i gang. Et råd ville være at tage fat i DGI. For at det skal blive en succes, så skal der være en kombination af DGI’s erfaring og en masse spillere, der vil prøve kræfter med sporten,” foreslår Per Bendsen.

Floorball er en sportsgren i vækst, og mon ikke fremtiden tilbyder de mange børneansigter flere floorballskoler fremover.