MTB Randers er 'Årets Forening 2016'

Det blev MTB Randers, der løb med titlen som 'Årets Forening 2016' i DGI Østjylland. Med æren følger en check på 10.000 kr., som foreningen frit kan bruge på at gøre det endnu mere attraktivt at køre mountainbike i Randers.

Lasse Sommer (t.v.), formand, og Frank Rasmussen, bestyrelsesmedlem, med det synlige bevis på, at MTB Randers er 'Årets Forening 2016' i DGI Østjylland. Foto: Kian Mejdal

Traditionen tro blev der i forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde, der blev afholdt torsdag den 31. marts i DGI-huset i Aarhus, fundet en 'Årets Forening' blandt DGI Østjyllands mange medlemsforeninger. Det er 10. gang, at den lokale idrætsorganisation uddeler hæderen.

På forhånd stod det klart, at vinderen skulle findes blandt tre kandidater, som var gået videre til 'finalen' efter en onlineafstemning tidligere på måneden; AGF Gymnastik, Hørning Puls og MTB Randers.

Det blev imidlertid MTB Randers, der løb med prisen og nu kan smykke sig med den prestigefyldte titel som 'Årets Forening 2016' i DGI Østjylland, der hvert år uddeler prisen for at fremhæve den store betydning, som de mange frivillige foreninger har for at få flere østjyder til at være fysisk aktive og dyrke idræt.

"Vi har valgt MTB Randers som 'Årets Forening 2016', fordi de på få år er gået fra at være nystartet forening til mere end 300 medlemmer, fordi de har etableret en børneafdeling, som allerede tæller 30 medlemmer, og fordi de har indgået aftale med kommunen om etablering af opmærkede ruter i lokalområdet samt en teknikbane," udtaler Esben Overgaard, formand for DGI Østjylland Leder- og Foreningsudvikling.

"Denne succes skyldes en stor fokus på deres frivillige, men også ved at have fokus på det enkelte medlem og kompetenceudvikling hos trænerne. Derfor har de opnået et helt unikt sammenhold med plads til alle – både børn, motionister og eliteryttere. Vi håber, at deres arbejde kan give næring og inspiration til andre," fortsætter han.

Et løft til klubben

Hos MTB Randers er man naturligvis stolte over anerkendelsen, der giver et løft til hele klubben, som ved seneste optælling ved udgangen af 2015 rummede 310 medlemmer og et sted mellem 50-60 frivillige, hvoraf de 25 er trænere.

"Det er et skulderklap for den indsats, der ydes af både bestyrelsen og vores mange frivillige, og det giver helt sikkert yderligere motivation til at fortsætte udviklingen til gavn for både vores medlemmer og byen som helhed," udtaler Frank Rasmussen, bestyrelsesmedlem.

"Vi vil bruge kåringen som et springbræt til at få igangsat endnu flere initiativer og få flere til at give et bidrag i klubben, så vi kan styrke sammenholdet yderligere. Og så kan vi også bruge kåringen til at styrke vores samarbejde med kommunen," fortsætter han.

Ud over æren følger en check på 10.000 kr. samt et banner, som klubben kan have stående ved klubhuset, træninger og løb for at gøre opmærksom på, at de har vundet titlen som 'Årets Forening 2016' i DGI Østjylland

Selvom MTB Randers er en relativt ny organisering, er det faktisk ikke første gang, at de løber af sted med flot hæder. Klubben blev således også i november sidste år kåret som Årets Cykelklub ved Danish Bike Award 2015.

Skulderklap til lokalt foreningsliv

DGI Østjylland udtrykker også stor anerkendelse til de to andre foreninger, der var nomineret til 'Årets Forening 2016', AGF Gymnastik og Hørning Puls, sidstnævnte som faktisk vandt titlen sidste år, for deres indsats for at gøre en forskel i deres område på hver deres måde.

Ligeledes ønsker DGI Østjylland også at sende en stor tak til alle de foreninger, der har ansøgt om at komme i betragtning som 'Årets Forening 2016'.

"Vi kan igen i år konstatere, at der har været mange kvalificerede ansøgninger, der viser, hvor meget grøde, drivkraft og udvikling der er i det østjyske foreningsliv. Det er vi meget stolte af, og det er et kæmpe skulderklap til vores lokale foreninger," slutter Esben Overgaard.