MTB-tøserne fra Solbjerg hjælper alle godt på vej

Hygge, mountainbike og fællesskab. Det er på mange måder konceptet hos torsdagstøserne fra Solbjerg IF MTB, som Trine, Line og Sole har startet.

Fra venstre: Line Christensen, Soledad Menéndez (Sole) og Trine Juul Christensen. Foto: Lone Olsen.

Klokken er 19, og snakken går allerede derudad. I Solbjerg Bike Park finder vi en flok glade damer klar til at give den gas i skoven. Det er torsdagstøserne fra Solbjerg IF MTB. Med en buket blomster i hånden møder vi Trine, Line og Sole, der i denne måned får DGI Østjyllands anerkendelse for den gode velkomst.

Et rørt trænerteam

De store smil i mørket viser tydeligt, at Trine, Line og Sole er glade for at modtage buketten for den gode velkomst.

”Det betyder rigtig meget for os. Vi har ikke engang været i gang i ét år endnu, og vi er ikke verdens største klub, så det er stort for os. Og så får man også lyst til at klø endnu mere på,” siger den ene af de tre trænere, Trine Juul Christensen.

Fra begyndelsen af har det været vigtigt for de tre trænere, at der er plads til sjov og spas på holdet. Man skal helst få et godt grin, hver gang man er afsted til træning.

Den Gode Velkomst

  • DGI Østjylland har søsat initiativet i efteråret 2019
  • Det skal sætte fokus på vigtigheden af at byde nye medlemmer velkomne i foreningens fællesskab
  • Personer, hold og foreninger, der er ekstra gode til at byde nye velkommen, kan blive indstillet
  • Anerkendelsen bliver uddelt én gang hver måned
  • Tiltaget kører frem til august 2020

Et fællesskab med plads til alle (damer)

Hvad gør man, når man som kvinde gerne vil køre mountainbike, men ikke kan følge med mændene?

Det var udfordringen for Trine, Line og Sole, som derfor startede MTB-fællesskabet for kvinder. Konceptet er, at der skal være plads til alle damer, uanset alder, form og erfaring.

”Mændene kørte for vildt og for hurtigt. Det var ikke sjovt for os kvinder at køre med dem, og det gjorde, at vi ikke ville køre mountainbike. Det lavede Trine, Line og Sole om på. Så nu kører vi for os selv,” fortæller Debbie Birk Lildballe i sin forklaring på, hvorfor Trine, Line og Sole fortjener anerkendelse for deres gode velkomst.

”Trine, Line og Sole har altid et smil på, og de er gode til at få både os, der har været med fra starten af, men også alle andre med i fællesskabet. Vi er blevet veninder på kryds og tværs,” uddyber Debbie Birk Lildballe, som selv har været med i MTB-fællesskabet lige fra begyndelsen af.

Tilpas med udfordringer

Når torsdagstøserne triller afsted, skal alle kunne følge med. Dog er trænerteamet ikke bange for at udfordre medlemmerne. Debbie Birk Lildballe er også blevet udfordret på mountainbiken:

”En dag, hvor vi skulle cykle ned ad en stejl trappe, sagde jeg fra. Det skulle jeg bare ikke. Uden at der lå noget pres i det sagde en af pigerne, at jeg skulle prøve at cykle bagved hende. Det gjorde jeg så. Og det var jo en kæmpe sejr at komme ned ad de trapper der.”

Torsdagstøserne i Solbjerg IF MTB i dagslys.jpg

Kender du en person, et hold eller en forening, der er særlig god til at byde nye medlemmer eller gæster velkommen i klubben eller på holdet? Send din indstilling her.