Nytænkning og fællesskab giver flere medlemmer på vandet

Mange nye medlemmer er strømmet til Aarhus Watersports Complex, hvor en afslappet surfer-stemning hersker.

Vandsportsinteressen stiger i det aarhusianske. I år har der været godt gang i kabelparken ved Bassin 7 på Aarhus Ø, hvor Aarhus Watersports Complex holder til.

Foråret har, på trods af corona-nedlukningens udfordringer, medført en helt uventet vækst i foreningen, der i løbet af året har rundet 450 medlemmer.

”Vi er som forening blevet tvunget til at tænke ud af boksen og presset til at tænke i nye processer – det har bare været en kæmpe succes,” fortæller Kenneth Enggaard Kristensen, der var med til at starte foreningen op, og som i dag er ansat som daglig leder i foreningen.

Ændret struktur med medlemsfordele

Tidligere har det været muligt at komme et smut forbi kabelbanen uden tilmelding og stille sig i kø. På en god dag har op til 30 personer ventet på at kaste sig ud i bølgerne.

Men mange mennesker samlet ét sted under en pandemi var i foråret ikke en god idé. Derfor blev den løse struktur ændret. Nu booker man sig i stedet på et hold i forvejen.

”Det har fungeret rigtigt godt - nu kan man sige, at man ”går til wakeboarding”! Det har gjort det mere tilgængeligt for især familier, fordi man nu kan planlægge sine besøge hernede,” uddyber Kenneth Enggaard Kristensen.

Desuden holder foreningen også mange private arrangementer for fx firmaer eller polterabends – og det er med til at skabe et endnu bedre fundament for medlemskulturen i foreningen.

”Vores omsætning fra private aktiviteter skyder vi ind i geninvesteringer, som gør det federe at være medlem i foreningen. Sidste år købte vi eksempelvis en sauna, som medlemmerne nu har glæde af – især på en kold dag som i dag,” fortæller Kenneth Enggaard Kristensen.

Både store og små kaster sig ud i bølgerne ved Aarhus Watersports Complex.Både store og små kaster sig ud i bølgerne ved Aarhus Watersports Complex.Foto: Rasmus Mcgregor

Fællesskab, diversitet og frivillighed

I Aarhus Watersports Complex er det sociale en stor del af medlemskabet.

”Mange, der kommer herned, bliver ofte hængende bagefter, når de har været på vandet - nogle endda indtil solnedgang,” forklarer Kenneth Enggaard Kristensen med et smil. 

De sociale værdier, fællesskabet og diversiteten blandt medlemmer og frivillige er enormt vigtige for foreningen, understreger han.  

”Folk smider alle hæmninger, når de skal prøve banen og samles om glæden ved at bruge vores faciliteter – uanset om de er studerende eller forretningsmænd”, uddyber Kenneth Enggaard Kristensen.

Desuden tillægger han de frivillige en stor del af æren for Aarhus Watersports Complex’ succes.

”De frivillige skaber rammerne for et trygt og socialt miljø, hvor folk har lyst til at komme igen. Man kan altid komme herned, blive mødt i øjenhøjde og føle sig tryg i nogle rammer, du ikke rigtig finder andre steder,” fortæller Kenneth Enggaard Kristensen. 

Om Aarhus Watersports Complex

Stiftet i 2016

Har ca. 450 medlemmer og 29 frivillige i alle aldre - børn som voksne, unge som gamle

Kabelparken findes ved Bassin 7 på Aarhus Ø

Tilbyder forskellige vandsportsaktiviteter heriblandt wakeboarding og SUP-boards (stand-up-paddleboards)

Har planer om at udvide med en ekstra kabelbane i 2021