Odder Svømmeklub: Vi har fået 74 flere frivillige på Facebook

Odder Svømmeklub har fået 74 flere frivillige til klubben. Det sker efter, at DGI Østjylland har kåret svømmeklubben til Årets Forening i marts 2019. Siden har de oprettet en ny Facebook-gruppe for frivillige med stor succes.

Arkivfoto Foto: Lars Holm

10.000 kroner førte det med sig, da Odder Svømmeklub vandt Årets Forening 2019 tilbage i marts måned. Men hvordan bruger man pengene bedst muligt til at udvikle foreningen?

I Odder er pengene blevet brugt på at få endnu flere frivillige til svømmeklubben, og det har sat skub i maskinen.

”Odder Svømmeklub har altid haft en rigtig stor frivillighed i klubben, men på længere sigt vil vi løbe tør for frivillige kræfter i takt med, at vi bliver en større maskine. Så dét at vinde Årets Forening har været et godt springbræt for os til at få endnu flere frivillige til klubben,” siger næstformand i Odder Svømmeklub, Tinna Nonbye Erikstrup.

Ny Facebook-gruppe og 74 flere frivillige

Kåringen som Årets Forening blev springbræt til et større fokus på at få flere frivillige hænder til klubben. Præmien blev brugt på professionel rådgivning inden for kommunikation og motivation af frivillige. Det var derfor naturligt at oprette en ny Facebook-gruppe for frivillige i svømmeklubben.

”På den måde behøver de frivillige ikke at binde sig til det helt dyre udvalgsarbejde eller bestyrelsesarbejde, men de har mulighed for at hjælpe til, når det passer ind i deres kalender – med at være julemand, banetæller eller lignende,” siger Tinna Nonbye Erikstrup.

Hele 74 nye frivillige er det blevet til, siden Facebookgruppen blev oprettet i foråret.

YouTube-kanal skal ramme de yngre

YouTube-kanalen ”Odder Svømmeklub” er det seneste tiltag fra svømmeklubben i arbejdet med at nå flere frivillige kræfter. Det sociale medie YouTube vokser hver dag, og her har de mulighed for at nå en helt anden målgruppe.

”Ofte er det forældrene, man tænker på at ramme. Men her vil vi også tage fat i vores helt unge medlemmer. Derfor har vi lavet et YouTube-team af vores unge svømmere og trænere, som kan være med til at ramme den yngre aldersgruppe,” siger Tinna Nonbye Erikstrup.

At opbygge foreningen på ny

Med mere end 40 års erfaring er Odder Svømmeklub ikke den sidste nye forening, men følelsen af at være i opbygningsfasen er alligevel blomstret frem hos klubbens frivillige igen.

”Vi kan mærke en forskel. Den der opstartsånd, som er svær at have i foreningen efter så mange år, har vi fået igen. Der er en god stemning omkring, at vi igen opfinder noget nyt sammen,” siger Tinna Nonbye Erikstrup.

Drømmene fortsætter

Selvom Odder Svømmeklub er nået i mål med at få flere frivillige til klubben, stopper det ikke deres engagement. Drømmene lever videre, og der er endnu flere mål at nå i fremtiden.

”Fordi vi er så heldige at have mange medlemmer, så har vi også en god venteliste. Og vi vil jo gerne skabe vandtid til alle og tilbud til alle. På den lange bane drømmer vi om at få et større bassin, så vi kan skabe plads og vandtid til flere medlemmer,” siger Tinna Nonbye Erikstrup

DGI Østjylland kårer hvert år Årets Forening. Det sker i forbindelse med landsdelsforeningens årsmøde, som næste gang afholdes torsdag den 26. marts 2020.