Østjylland sprudler af nye tennisglade medlemmer

1.837 nye spillere greb i 2020 ketsjeren på de østjyske tennisbaner. Et medlemsboom som klubberne spår, det stærke foreningsfællesskab kan fastholde.

Der er medlemsboom i de østjyske tennisklubber. 1.837 nye spillere greb ketsjeren i 2020. Foto: Bo Nymann

Der er jubel i de østjyske tennisklubber! Endnu et år med medlemsvækst kan fejres, for i 2020 fløj rekordmange gule bolde over nettet. Det samlede medlemstal er rekordhøjt og ligger nu på 11.353.

Nytænkende aktiviteter slår ud på den opadgående kurve. Men også afstand på banen, net mellem spillerne og en god portion håndsprit har gjort det muligt at lokke nye østjyske medlemmer ud i den friske luft.

Nu glæder foreningerne sig over forårssol og sæsonstart, så de kan sætte turbo på kampen om at fastholde de mange medlemmer. 

Østjyske tennismedlemmer over tid

2016

7.944 medlemmer

2017

7.931 medlemmer

2018

9.475 medlemmer

2019

9.516 medlemmer

2020

11.353 medlemmer

Nye initiativer skaber liv
På ét år har 1.837 nye østjyske spillere snøret tennisskoene, og samlet resulterer det i en ekstraordinær medlemsvækst på 19,3%. Benhårdt foreningsarbejde giver pote. Det seneste år har der været tid til at sætte udvikling øverst på opgavelisten.

Hinnerup er én af de byer, hvor det blomstrer med træningstilbud og nytænkende initiativer. Her har både skumtennis, skolesamarbejder og kvindehold medvirket til mere end 100 nye medlemskaber. Og dét giver blod på tanden:

”Vi er superstolte over, at vi er vokset så meget, og det er megasjovt at se så meget liv. Det giver lyst til at udvikle klubben yderligere,” siger Søren Hjørlund, der er formand i HOG’s tennisafdeling.

Corona kan blive et springbræt
Rundt i de østjyske tennisforeninger spekuleres der i, hvorvidt medlemsfremgangen kan ende som en døgnflue. Det er uvist, hvad det får af betydning, når badmintonnettet strammes og håndbolden atter får en gang harpiks.

”Der er ingen tvivl om, at corona har en effekt – men derfor læner vi os ikke tilbage. Vi vil gøre vores allerbedste for at tilbyde lærerig træning og holde banerne toptrimmede,” fortæller formand Gunner Frøjk fra Ulstrup IF.

I Ulstrup IF er ambitionen klar, og det samme gælder i mange andre østjyske foreninger: Coronaeffekten skal bruges som et springbræt til et endnu bedre lokalt tennismiljø.

Fællesskabet skal binde
Lunt vejr og forårssol melder sin ankomst, og med dét er sæsonstarten skudt i gang. De tennisglade foreninger har trippet for at komme ud på banerne, så medlemmerne igen kan samles til træning og mærke den glade idrætsånd.

”Tennis er en teknisk svær sport, men vi håber, de nye spillere har mod på mere. Det er ekstremt positivt med flere mennesker på banen – især for det sociale i klubben,” fortæller Henrik Breyen, der er formand for TMG’s tennisafdeling.

Flere holdaktiviteter er allerede i støbeskeen, afslører formanden. Blandt de østjyske foreninger er der generelt enighed om, at fællesskabets kraft vil gøre det svært at slippe grebet om ketsjeren for de knap 2.000 nye medlemmer.