Østjysk DGI-formand takker af efter 23 år

Hans Jørgen Hvitved har siden 1997 været breddeidrættens formand i Østjylland. 3. september giver han stafetten videre med en god smag i munden.

Hans Jørgen Hvitved holder tale til DGI's årsmøde i 2015. I begyndelsen af september overlader den østjyske formand tøjlerne til nye kræfter. Foto: Jens Astrup

Til DGI Østjyllands årsmøde torsdag 3. september aflægger Hans Jørgen Hvitved sin sidste årsberetning. Formanden har nemlig besluttet at overlade posten til nye kræfter.

”Det bliver specielt at takke af efter mange år i foreningsverdenen. Det østjyske foreningsliv har aldrig stået stærkere, så jeg forlader posten med en rigtig god fornemmelse,” siger Hans Jørgen Hvitved.

Rundt om Hans Jørgen Hvitved

 • Født 14. juni 1957 i Tirstrup
 • Bor i Ebeltoft
 • Student fra Grenå Gymnasium i 1976 og Cand.phil i historie fra Aarhus Universitet i 1985
 • Arbejdet som bygningshåndværker, tjener, efterskolelærer, ungdomskonsulent og fuldmægtig i Nordjyllands Amtskommune, været indehaver af reklamebureauet Pinocchio Kommunikation ApS, medejer af og konsulent hos OH Kurser samt forstander på Ebeltoft Daghøjskole.
 • Siden oktober 2016 har han været leder af fælleskontoret ved 4H & LandboUngdom.
 • Formand for Ebeltoft Idrætsforenings badmintonafdeling 1981-1989
 • Hovedformand for Ebeltoft IF 1995-2019
 • Næstformand for Randersegnens Gymnastik- og Idrætsforeninger (RGI) 1995-1997
 • Formand for RGI 1997-2006
 • Formand for DGI Østjylland 2006-2020
 • Bestyrelsesmedlem hos DGI Huset Aarhus 2007-
 • Derudover har Hans Jørgen siddet i flere andre DGI-relaterede facilitetsbestyrelser gennem årene.

Østjysk breddeidrætsformand i 23 år

62-årige Hans Jørgen blev kursusansvarlig i badmintonudvalget i det daværende Randersegnens Gymnastik- og Idrætsforeninger – også kaldt RGI fra DGI’s dannelse i 1992. I 1995 blev han næstformand for RGI, og to år senere blev han formand.

DGI Østjylland opstod, da RGI fusionerede med Århusegnenes Gymnastikforening i 2006, og i den anledning blev Hans Jørgen Hvitved valgt til formand. Ud over formandsposten hos DGI Østjylland har han i 24 år været hovedformand for Ebeltoft IF fra hjemstavnen.

”Jeg har virkelig nydt at samarbejde med så mange passionerede idrætsfolk, som hver dag arbejder for at gøre det nemmere for østjyder at være aktive. Det har altid faldt mig naturligt at engagere sig i lokalsamfundet, have indflydelse og gøre en forskel," siger Hans Jørgen Hvitved.

Stærkere DGI Østjylland end nogensinde før

Den afgående formand understreger, at udfordringerne i dag er de samme, som de altid har været: stable aktiviteter på benene, få frivillige ombord samt lede og udvikle foreningerne. Men det ender som regel succesfuldt, og Hans Jørgen ser et stærkere DGI Østjylland end nogensinde før.

”Vi har aldrig haft flere medlemmer og medlemsforeninger, så fremtiden ser meget lys ud for Østjylland. Jeg er sikker på, at bestyrelsen, de ansatte på kontoret og de mange frivillige vil kæmpe for et endnu stærkere foreningsliv i Østjylland fremadrettet,” siger Hans Jørgen Hvitved.

Hans Jørgen Hvitved takker officielt af til DGI Østjyllands årsmøde 3. september kl. 18.45-22, som afholdes i DGI Huset i Aarhus.

OBS! Årsmødet var i første omgang planlagt til 26. marts 2020, men blev grundet coronasituationen udskudt til 3. september.

Opdateret 31. juli.