Peer fra Skibet fik blomster for den gode velkomst

Hver måned fra august 2019 og et år frem uddeler DGI Østjylland blomster til en østjysk frivillig, der er ekstra god til at byde velkommen og inkludere medlemmer i foreningens fællesskab. Peer Bonnemann fra Skibet i Aarhus modtager anerkendelsen for september.

Peer Bonnemann foran Skibet med sin buket for den store indsats Foto: Ida Damtoft og Julie Højfeldt

Peer Bonnemann er både skipper og formand for Skibet. Foreningen tilbyder aktiviteter igennem vedligeholdelse og sejlads for alle, der interesserer sig for det store træskib, og det er i forbindelse med velkomsten af de aktive medlemmer i foreningen, at Peer modtager DGI Østjyllands anerkendelse for den gode velkomst.

”Vi har indstillet Peer, fordi han er god til at give plads til alle. Det er alt fra krigsveteraner til de højtuddannede. Han lader folk komme frem og byde ind med, hvad de kan hver især. Han er imødekommende, trofast og loyal – og han er rummelig over for alle,” lød det i nomineringen af Peer Bonnemann.

Peer Bonnemann har sejlet siden barnsben og købte Skibet sammen med sin kone for syv år siden. Nomineringen påpeger, at Peer Bonnemann er en rollemodel for medlemmerne i foreningen. Skibet havde ikke eksisteret, som den gør i dag, uden Peers initiativ og gå-på-mod. 

En skipper kan også blive rørt

Det var en overvældet Peer Bonnemann, som DGI Østjyllands to repræsentanter mødte denne helt almindelige tirsdag aften, hvor Skibet ellers var klar til at lægge fra land og tage sin sædvanlige aftensejlads på bugten.

Normalt handler det ikke om Peer, men det gør det denne aften, hvor han modtager en stor buket blomster som anerkendelse for sin gode velkomst.

Straks byder Peer de to repræsentanter med på aftenens sejlads, hvor der bliver fortalt røverhistorier og tænkt tilbage på Skibets spæde start. 

”Jeg blev rørt. Det var en overraskelse. Det er jeg meget glad for. Det gør lige, at der kommer lidt mere benzin på tanken til at kunne fortsætte,” siger Peer Bonnemann med et ydmygt smil og våde øjne.

Ny rolle venter forude 

Luften er kold, men varmen fra Peer Bonnemann er ikke til at tage fejl af. Han er en ildsjæl, som brænder for Skibet og medlemmernes trivsel. 

”Jeg har forsøgt at lave en flad ledelseskultur, så alle på Skibet har lige meget at skulle have sagt. Det betyder, at vi hver især lytter til de personer, der har mest erfaring på de enkelte områder. Så jeg har da fyldt meget, fordi jeg er den, der har mest erfaring. Men vi er faktisk kommet dertil, at jeg kan trække mig som formand,” siger Peer Bonnemann.

Tanken om at give formandsrollen videre skræmmer ikke Peer Bonnemann, som ellers er vant til at have sit besyv med i de store beslutninger på Skibet og Træskibsforeningen i Aarhus.

”Det er fantastisk, for så kan jeg koncentrere mig om det, jeg er bedst til, og det er at få damperen til at sejle. Det har været et mål hele tiden,” siger Peer Bonnemann tilfreds, mens han spejder ud i horisonten.

Det er vigtigt, at alle føler sig velkommen i fællesskabet

DGI Østjylland har søsat initiativet, fordi de ønsker at sætte fokus på vigtigheden af at byde nye medlemmer velkomne i foreningens fællesskab.

”Det kan være svært som ny i en forening med mange uskrevne regler, normer og værdier. Derfor er det altafgørende for foreningen, at der er nogle fantastiske frivillige, som hjælper med, at nye medlemmer bliver taget godt imod, så de ikke falder fra, allerede inden de er begyndt. Det kan være nemt at glemme, og derfor sætter vi fokus på det,” siger Lone Olsen, udviklingskonsulent hos DGI Østjylland.

Første anerkendelse gik til Lone fra Klub 60, og Peer Bonnemann blev altså den næste i rækken til at modtage en fortjent hyldest. DGI Østjyllands tiltag kører frem til august 2020, hvor personer, hold og foreninger, der er ekstra gode til at byde nye velkommen, vil blive hyldet. 

Kender du en person, et hold eller en forening, der er særlig god til at byde nye medlemmer eller gæster velkommen i klubben eller på holdet? Send din indstilling her