Randers-ildsjæl hædret med frivilligpris

Fodboldtræner Morten Wiese Jacobsen fra SMIFF09 har netop modtaget Super-Gejst-Spreder-Prisen. Han har på kreativ vis holdt liv i fodboldfællesskabet, og var derfor nomineret til den helt særlige pris, der hylder frivillige i idrætsforeningerne under corona-nedlukningen.

En overrasket og tydeligt rørt Morten Wiese Jacobsen (tv) modtog frivilligprisen for sin ihærdige indsats i SMIFF09 under nedlukningen. Det var Jesper Sørensen (th), der indstillede ildsjælen.

Smilene var brede og glæden ikke til at tage fejl af, da Morten Wiese Jacobsen tirsdag eftermiddag fik overrakt DGI og INTERSPORT’s Super-Gejst-Spreder-Prisen . Med græs under fødderne og trænerfløjten om halsen blev han overrasket midt under en fodboldtræning på Albæk Stadion.

”Hold da op, sikke en overraskelse! Jeg er meget beæret over at være indstillet og kanonglad for at vinde prisen. Nu skal drengene og jeg sammen finde noget fedt at bruge pengene på,” udbrød Morten Wiese Jacobsen.

Prisen fik han for sin ihærdige indsats med drengene på SMIFF09’s U12-hold. Under den udfordrende coronakrise, hvor drengene måtte undvære fodbolden, har Morten holdt gejsten oppe og fællesskabet i live.

”Morten er drengenes fodboldtræner, men meget mere end det! Han er energisk, går all in og har været et stort lyspunkt under corona. Selv da han var udsendt til Afrika, tikkede der videohilsner og udfordringer ind,” står der blandt andet i indstillingen om ildsjælen.

En vaskeægte gejst-spreder
Under overrækkelsen var det tydeligt for enhver, at Morten er en værdig prisvinder. U-12 drengenes sejrsjubel kunne høres på kilometers afstand, og det afslørede, at ildsjælen rummer et særligt engagement og passion for fællesskabet.

”Morten gør en kæmpe forskel i vores klub, og vi er superstolte af hans flotte indsats under coronakrisen. Til stor glæde for drengene og deres familier har han på nye og kreative måder holdt gang i kroppen og fodboldfællesskabet. Morten er indbegrebet af en vaskeægte gejst-spreder,” fortæller Jesper Sørensen, SMIFF09’s ungdomsformand.

Listen over Mortens initiativer under nedlukningen synes kilometerlang. Ugentlige videotræninger, faste løbeture, fodboldchallenges, 24-timers løb, vinterbadning og overnatning under åben himmel er blot et udpluk. Selv under hans udsendelse som paramediciner i Afrika, blev fællesskabet opdateret med nye aktiviteter.

Frivillige sikrer fællesskabet
Det var Torben Märcher, formand i DGI Østjylland, der overrakte nyheden til en tydeligt rørt og overrasket Morten. Det fysiske bevis på prisen er en flot pokal og et gavekort på 5.000 kroner til INTERSPORT – og det er småting med tanke på den ekstraordinære indsats, ildsjæle som Morten har leveret under nedlukningen:

”Frivillige, ledere og trænere fortjener en kæmpe hyldest for en ihærdig indsats. Coronakrisen har udfordret vores idrætsvaner, men de frivillige har holdt gejsten oppe og fællesskabet i live. 74 indstillede i Østjylland fortæller os endnu en gang, at frivilligheden er enorm stærk i foreningslivet. Jeg glæder mig over, at vi kan give Morten et stort skulderklap, for det er fuldt fortjent,” fortæller Torben Märcher.

Den østjyske vinder er fundet blandt 74 indstillede gejst-spredere i landsdelen. Prisen er delt ud i alle DGI’s Landsdele, og i alt har der været knap 1.000 indstillinger.

Om Super-Gejst-Spreder-Prisen

DGI og INTERSPORT er gået sammen for at sige tak til alle de frivillige i landets idrætsforeninger, der har ydet en ekstra indsats under corona. Til stor glæde for alle os, der elsker idræt og fællesskab under navnet: Tak, fordi du tager en for holdet.

Se mere på www.dgi.dk/enforholdet

Hyldesten har mange former – den mest synlige er Super-Gejst-Spreder-Prisen. En pris, der deles ud i DGI Østjylland og 12 andre landsdele i DGI. Prisen gives til en frivillig, eller en gruppe af frivillige, der har gjort en særlig stor indsats i sin forening for at holde gejsten oppe i den hårde tid med corona.