Sæsonopstart med en attraktiv ”Kom og Prøv” dag står for døren hos Viby IF Tennis

Viby IF Tennis fik lagt sidste hånd på banerne, inden de blev åbnet lørdag d. 30. april. Klubben er nu klar til at byde nye og gamle medlemmer op til kamp. Og der er gode ting i vente til dem, som bliver bidt af den gule bold.

De røde baner står knivskarpt til sæsonopstarten.

Ingen coronarestriktioner og masser af sol. Det er opskriften på en optimal sæsonopstart for tennissporten. Og hos Viby IF Tennis er der både plads til tennistalenter og dem der aldrig har prøvet sporten før.

En medlemstalsrutsjebane der er på vej op

Tennis har som idræt oplevet en mindre tilbagegang i medlemstal. Og i de sidste par år, har sporten haft svært ved at tiltrække nye medlemmer. Dog skinner solen over Viby IF Tennis for tiden. Spoler vi fem år tilbage i tiden, så det helt anderledes ud.

”Vi stod i en situation hvor der kun var 14 medlemmer tilbage. Vi var faktisk ved at dreje nøglen om,” fortæller formand i foreningen, Preben Dall.

Tennisklubben havde mistet mange medlemmer, og bestyrelsen var svækket efter at have mistet tre medlemmer over en halvårlig periode. Men når tiderne er trænge, rykkes der ofte sammen i bussen. Dette var også tilfældet hos Viby IF Tennis, hvor de med nye trænere og koncepter, fik medlemstallet op på 67 i 2019.

Af de nyligt fremlagte medlemstal fra DGI fra 2021 fremgår det, at foreningen nu er oppe på hele 89 medlemmer.

”Vores fleksible træningstider og simple bookingsystem er nogle af grundene til, at folk vælger os,” fortæller Preben Dall og uddyber: ”Folk kan træne hos os hver dag 7-22. Så har vi fast kvindetræning hver mandag 18-19, samt åben træning mandag og onsdag 19-20.”

Alle kan komme og prøve tennis

Når man har en udfordring i at få medlemmer, er man nødt til at skræddersy nogle træningstilbud til de målgrupper, som man ser potentiale i. Klubben har haft stor succes med kvinder som målgruppe.

”Hver mandag tilbyder vi en times træning kun for kvinder. Det har vist sigt at være meget populært at mødes og træne med ligesindede. Her er plads til både øvede og nybegyndere,” fortæller Preben Dall.

Klubben ønsker generelt at være et tilbud for alle. Derfor holder de et ”Kom og Prøv Tennis” -arrangement, som afholdes i foreningen mandag d. 30. maj kl. 18-19. Det er åbent hus, hvor man gratis kan komme og spille tennis. Som en god vært, stiller de ketcher og bolde til rådighed. For nye medlemmer er der sågar et indmeldingstilbud. Og bliver man bidt at bolden, kan man melde sig ind i foreningen, og samtidig få rabat på køb af sin egen ketcher samt boldrør.

Det er nemt at spille tennis

Vi kender det alle. En travl hverdag hvor det er svært at finde tid til sjov og aktiviteter i fritiden. Hos Viby IF Tennis kan man som medlem komme og spille de tider, der passer til en.

”Vi har en stor medlemsfremgang blandt studerende. De kommer gerne om formiddagen hvor de ikke har undervisning på studiet, og hvor der ikke er så mange andre der benytter faciliteterne. Samtidig er det nemt at komme herud da vi ikke er langt fra centrum, og busserne holder lige foran døren,” fortæller Preben Dall.

Som studerende er det en fordel, hvis man kan tilgå faciliteterne spontant.

”De studerende kan godt lide at komme og spille, og så planlægge en uge frem ad gangen. Så kan de altid tilpasse deres træningstider til deres studie,” fortæller Preben Dall og tilføjer: ”Vi oplever også pensionister med meget tid på hånden, som kommer og spiller om formiddagen, og derefter nyder en god frokost sammen på klubbens terrasse.

Men det er ikke kun studerende og pensionister der nyder godt at faciliteterne.

”Mange forældre vil gerne ud at træne. Nogle forældre har tid lige efter arbejde, inden de så kører hjem. Mens andre først har tid når de har puttet børnene. Med vores banetider fra 7-22 er det muligt for alle at komme når det passer ind i deres hverdag,” fortæller Preben Dall.

Tennissportens dag var officiel opstartsdag

Lørdag d. 30. april var dagen, hvor dørene til banen endelig blev åbnet. Fælles for tennis i Danmark er det, at alle klubber afholder tennissportens dag.

”Den dag har været længe ventet. Det kriblede efter at komme i gang! Vi havde glædet os meget til at byde alle velkommen til godt vejr og selskab,” fortæller Preben Dall begejstret.