Sarah Rahbek Schouby vinder prisen for Årets Unge Ildsjæl 2022 i Østjylland

Sarah Rahbek Schouby fra Gymnastik Odder har knækket koden til, hvordan man blandt unge gymnaster lykkes med at skabe sammenhold på og uden for halgulvet. Af den grund stod hun i rampelyset, da DGI Østjylland fejrede de frivillige kræfter med tre priser.

Sarah Rahbek Schouby modtog stolt prisen som Årets Unge Ildsjæl.

”Prisen betyder vildt meget for mig. Jeg bruger mange timer på mit frivillige arbejde, og det er fedt at blive værdsat for. Anerkendelsen giver mig endnu mere lyst til at kæmpe for vores forening,” fortæller en glad Sarah Rahbek Schouby efter prismodtagelsen.

Hver dag gør frivillige det muligt at mødes til fællesskab, høj puls og grin rundt i landets idrætsforeninger. Heriblandt findes en østjysk ildsjæl, der med en brændende entusiasme har kastet sin kærlighed på Gymnastik Odder: 24-årige Sarah. Sarah modtager prisen som Årets Unge Ildsjæl 2022, fordi hun med stort udbytte og smittende energi bidrager med sit unge take på foreningsarbejdet. Med titlen følger der også en pengepræmie på 5.000 kr.

Sarah fik 70 unge gymnaster på gulvet

Når skolearbejdet griber om sig og fritidsjob, kærester og venner sniger sig øverst på de unges tjekliste, så er det ofte foreningsidrætten, der tilsidesættes. I Gymnastik Odder har et såkaldt All stars-hold for unge over 16 år vendt den kedelige tendens på hovedet. Naturligvis med Sarah som én af de bærende drivkræfter bag.

”Sarah har formået at samle omkring 70 drenge og piger i en aldersgruppe, der normalt er umulig at få fingrene i som gymnastikforening. Inden holdstart var Sarah løbende i kontakt med gamle gymnaster, der var taget på efterskole, for at holde gang i ilden,” står der i den indstilling, som Gitte Schelling, næsteformand i Gymnastik Odder, indsendte.

Historien om den bragende succes med ungdomsholdet gav genlyd helt inde på borgmesterkontoret. Kommunen efterlyste straks alle guldkorn om, hvordan man lykkes med at skabe lokale fællesskaber blandt unge mennesker.

Bestyrelsesarbejde er også for unge

Det er ikke kun i gymnastiksalen, at Sarah lægger tid og kræfter. Faktisk kan hun slet ikke slippe foreningsarbejdet. Til trods for at hun må køre i pendulfart mellem sit studieliv i Aarhus og foreningen i Odder, så deltager hun både i ungeudvalget og har med tiden også fået en fast stol om bestyrelsesbordet.

”Sarah har trukket et nyt ungeudvalg med ind i bestyrelsen. Vi gamle hoveder suger til os hver gang, vi mødes. Hun sørger for, at vi er fremme i skoene og med på beatet,” sagde en tydeligt berørt Morten Garde, formand i Gymnastik Odder, under overrækkelsen.

Sarah sætter en ære i at lægge nye vinkler på foreningsarbejdet. For der kan hurtigt gå plejer i den, fortæller hun – og plejer slår ikke til, hvis man vil fastholde og tiltrække den unge målgruppe. Her skal man turde nytænke og udfordre, og dét er Sarahs spidskompetencer.

En rollemodel for alle

DGI Østjyllands bestyrelsen pegede på Sarah som årets vinder, fordi hun går foran og viser sine gymnaster, hvad det vil sige at være en fremragende frivillig. Dette er ikke alene med tanke på Sarahs ihærdige arbejdsindsats, men også hendes evne til at vække begejstring og skabe relationer til gymnaster i alle aldre.

”Jeg motiveres af at se andre være glade – og så er jeg ikke bange for at lytte og spørge ind til livet uden for gymnastiksalen. Det tror jeg er nogle af mine styrker,” fortæller Sarah.

Og glæde skaber hun med sikkerhed. Børn, unge, instruktører, frivillige og bestyrelsen har stor glæde af Sarahs altid hjælpende hånd og smittende humør. Sarah Rahbek Schouby kan med sikkerhed siges at være en afgørende brik i Odder Gymnastik.