Skanderborgensiske foreninger vinder DGI-priser

Hørning Puls er Årets Forening 2017, mens Skanderborg Lawn Tennis Klub vinder SÅDAN! Award 2017. Begge priser blev uddelt i forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde.

Hørning Puls vandt prisen som Årets Forening 2017 i DGI Østjylland. Foreningen vandt også prisen i 2015. Foto: Kian Mejdal

Traditionen tro blev der i forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde, der blev afholdt torsdag den 30. marts i DGI-huset i Aarhus, fundet en Årets Forening og uddelt en SÅDAN! Award blandt DGI Østjyllands mange medlemsforeninger.

På forhånd stod det klart, at vinderen til Årets Forening 2017 skulle findes blandt tre kandidater, som var gået videre til 'finalen' efter en onlineafstemning tidligere på måneden; Hammel GF Fodbold, Hørning Puls og Aarhus Studenternes Volleyballforening.

Hørning Puls blev Årets Forening – igen

Det blev imidlertid Hørning Puls, der løb med prisen og nu kan smykke sig med den prestigefyldte titel som Årets Forening i DGI Østjylland, der hvert år uddeler prisen for at fremhæve den store betydning, som de mange frivillige foreninger har for at få flere østjyder til at være fysisk aktive og dyrke idræt.

"Hørning Puls vinder, fordi de bare bliver ved og ved. Det gælder både, når det drejer sig om nye medlemmer, men også i forhold til at forny og tilpasse sig. De stopper ikke op og siger, at nu har vi gjort det godt. De fortsætter ufortrødent," udtaler Esben Overgaard, formand for DGI Østjylland Udvikling.

Hørning Puls vandt således også titlen i 2015 og var med i finalen sidste år, så foreningen er bestemt ikke uvant med opmærksomheden. Den giver et løft til hele foreningen, som ved seneste medlemsindberetning i 2016 talte 1.906 medlemmer og lidt mere end 150 frivillige.

Ud over æren følger en check på 10.000 kr. samt et banner, som klubben kan have stående i klubhuset eller ved events for at gøre opmærksom på, at de har vundet titlen som Årets Forening 2017 i DGI Østjylland.

Skanderborg Lawn Tennis Klub vinder SÅDAN! Award 2017

SÅDAN! Award’en uddeles traditionen tro hvert år af DGI Østjylland for at sætte fokus på og hylde foreningslivets unikke evne til at få en god, skæv eller anderledes idé, og få den gennemført hurtigt og med succes.

På forhånd var der tre kandidater i 'finalen' til SÅDAN! Award 2017; Beder-Malling Idrætsforening, HI Skanderborg Badminton og Skanderborg Lawn Tennis Klub. Det blev sidstnævnte, der trak det længste strå.

"Skanderborg Lawn Tennis Klub har vist, at god kommunikation er vigtig. Et opslag skal ikke bare være et opslag. Det skal også byde ind til at blive læst og spilles ud på flere baner – online som offline," fortæller Esben Overgaard.

"Klubben har med festlige, sjove og spændende opslag gjort, at de er nået ud til mange mennesker. Effekten er, at alle deres arrangementer ofte er blevet hurtigt booket op," fortsætter han.

Kommunikation har skabt stor begejstring, opbakning og tilmelding

Kort fortalt har Skanderborg Lawn Tennis Klub haft succes med at udskifte de mange og lange mails med opslag på Facebook kombineret med klassisk foreningskommunikation på opslagstavler.

Ofte har de smidt lidt annoncekroner i Facebook-opslagene og målrettet dem, så de når ud til de 'rigtige' mennesker. Det har gjort, at både medlemmer og andre interesserede er blevet 'ramt', hvilket har skabt stor begejstring, opbakning og tilmelding.

Ud over æren følger der også en check på 5.000 kr. med award'en, som kan bruges på yderligere at udvikle foreningen.

DGI Østjylland sender skulderklap til lokalt foreningsliv

DGI Østjylland udtrykker stor anerkendelse til de andre foreninger, der har været med i opløbet om priserne, for deres indsats for at gøre en forskel på hver deres måde.

Det var 11. gang, at DGI Østjylland uddelte prisen som Årets Forening, mens det var 6. gang, at SÅDAN! Award'en fandt en vinder.