Skytteklub rammer plet med prøveskydning under Covid-19

To bannere, en online platform til tilmelding og ildsjæles arbejdsomhed. Det giver mindst 160 tilmeldte til gratis prøveskydning hos Skytteklubben DSB/ASF.

Skytteklubben DSB/ASF har hængt et stort banner op ud mod travle Hasle Ringvej i Aarhus N. Foto: Lucas Balleby

Grundet restriktioner blev Skydesportens Dag 2020 aflyst. Sidste år medførte det nationale arrangement næsten 3000 besøgende fordelt på 86 skytteforeninger. Derfor er gode råd dyre hos skytteforeninger, der havde set frem til et af årets store højdepunkter.

Opmærksomhed og tilmeldinger skyder i vejret

På opfordring fra DGI afholder Skytteklubben DSB/ASF aftener med prøveskydning fordelt på seks uger. Det er indtil videre en beslutning, som overgår alle forventninger hos den aarhusianske skytteforening.

”Det er helt vildt. Vi har aldrig nogensinde prøvet noget lignende. Det har været en meget stor succes,” fortæller Peter Lindequist Madsen, der er pistolsektionsformand i Skytteklubben DSB/ASF i Aarhus N.

Skytteklubben er godt inde i forløbet, der også har givet over 1.350 sidevisninger. Den store opmærksomhed og de mange tilmeldinger tager muligvis afsæt i skytteklubbens enkle idé, der indebærer to store bannere på bygningens sider ud mod hovedvejen.  

”Vi tænkte egentlig, at sådan noget med bannere ikke ville give en skid. Det skal jeg lige love for, at det gjorde. På de hvide bannere står der bare, at man kan prøve at skyde med riffel og pistol – og at det er helt gratis,” siger Peter Lindequist Madsen, der er forbløffet over de simple banneres effekt.

Online platform gør forløbet skudsikkert ud fra regeringens retningslinjer

Under forløbet bruger skytteforeningen en hjemmeside kaldet Motivu.dk, hvis platform hjælper foreninger med at opsætte træningstilbud på websider, skaffe medlemmer og håndtere digital tilmelding til prøvetræning.

Den aarhusianske skytteklub har udelukkende rosende ord til overs for den smarte online platform, og klubben giver tilmeldingssystemet en stor del af æren for efterårets succesfulde prøvetræning.

”Jeg havde aldrig hørt om Motivu, men vi fik en mail fra DGI, der henviste til det. Og det var så en gigantisk succes til vores gratis prøveskydning. Vi har snakket om, at vi også kommer til at bruge Motivu til prøvetræning i foråret,” nævner Peter Lindequist Madsen. 

Skytteklubben DSB/ASF fortsætter med det succesfulde forløb lidt endnu, hvorefter de vil bruge fordelene ved online tilmelding til at markedsføre deres foreningstilbud til de interesserede fremmødte.