Thorsø vinder Årets Fedeste Lokaldyst og 10.000 kr.

Thorsø blev kåret som Årets Fedeste Lokaldyst 2023 i Østjylland. Sammen med titlen fulgte også en præmie på 10.000 kroner overrakt af DGI Østjylland.

Som noget nyt har DGI Østjyllands bestyrelse valgt at kåre ”Årets Fedeste Lokaldyst”, hvor de belønner den Lokaldyst, som de mener gjorde en ekstra indsats for at levere en dag med masser af motion og god stemning.

Og den gode stemning i Thorsø var også at mærke, da lokalsamfundet var samlet til præmieoverrækkelse og fejring på allehelgensaften.
Trods en halvmørk og kold aften var torvet foran den lokale Meny fyldt med beboere fra lokalsamfundet. Både forældre med børn i halloweenkostumer og ældre med kørestol og rollator havde fundet vej til fejringen. Her var der fyldt med kage, klapsalver og konfetti. I anledningen af Halloween var der også slik til de fremmødte børns spande. Til fejringen deltog blandt andre formand for Thorsø-Tungelund IF, Dan Brandt, samt bestyrelsesformand for DGI Østjylland, Lars Mandrup.

Velorganiseret og god stemning

Selvom Thorsø fik en fjerdeplads i den interne dyst i hjemkommunen, løb de alligevel med sejren som Årets Fedeste Lokaldyst 2023. Her kæmpede de ikke kun mod de andre lokalsamfund i Favrskov Kommune, men mod lokalsamfund i hele Østjylland, der sommeren over har dystet i Lokaldysten 2023.

”Lokaldysten i Thorsø gjorde sig alligevel bemærket. Den var meget organiseret i et stort tværgående samarbejde mellem Thorsø Pavillon, Thorsø Borgerforening, Tungelundbadet, Tungelund Aktivitetscenter og Thorsø-Tungelund IF. De mange foreninger og frivillige gjorde dagen til en festdag”, udtaler Lars Mandrup, bestyrelsesformand for DGI Østjylland, og fortsætter:

”Når man ser videoen fra Lokaldysten, ser man kun glade mennesker. Og kommentarerne lyder på: Sammenhold, hyggeligt, fedt og alle kan være med.”

Der var en flot målportal, og borgerforeningen udloddede 1.000 kr. til det hold, der samlede flest deltagere, da Lokaldysten løb af stablen i Thorsø. Både plejehjem, familier og idrætsforeninger mødte op. Der var gratis frugt og vand at styrke sig på under dysten, og efter kunne de 240 deltagerne købe en sprød pølse og en sodavand til de sultne maver.

Lokaldysten skaber aktivitet i lokalsamfundet

Uddeling af prisen ’Årets Fedeste Lokaldyst’ markerer samtidig afslutningen på Lokaldysten 2023.

Lokaldysten 2023 i Østjylland resulterede i 50 timers bevægelse i de østjyske lokalsamfund, hvor hele 31.568 kilometer blev tilbagelagt. Lokaldysten styrker det lokale sammenhold, når områdets borgere hives op af sofaen til en dag med aktivitet. Derudover kan alle være med og være sammen i lokalsamfundet. Både ældre med rollator og børn med støttehjul kan være med på sine egne præmisser.

25-50-75

Lokaldysten er en del af Bevæg dig for livet-visionen. En fælles vision mellem DIF og DGI, som går ud på, at der i 2025 skal være 50 procent af den danske befolkning, der dyrker motion i en forening, mens 75 procent af befolkningen skal være idrætsaktiv.

Lokaldysten er et motionsevent for lokalsamfund og kommuner. Det handler i alt sin enkelthed om at se, hvor mange kilometer et lokalsamfund kan gå, løbe og cykle tilsammen på 2 timer.

Målet med Bevæg dig for livet er at gøre Danmark til verdens mest aktive nation. Det gør vi blandt andet ved at gøre det nemt og sjovt at være aktiv – eksempelvis med Lokaldysten.

DGI Østjylland har arbejdet med Lokaldysten siden 2020, hvor de første kommuner; Norddjurs og Syddjurs var med. Herefter har Lokaldysten fået vokseværk, og der er kommet flere kommuneaftaler og lokalsamfund til.

Syv østjyske kommuner, 25 lokalsamfund og 4512 deltagere prøvede i år kræfter med løb, cykling og gang til Lokaldysten 2023. Her dystede lokalsamfundene i kommunerne mod hinanden i kampen om at nedlægge flest kilometer pr. indbygger.

Administrationen ved Team Aktive Voksne og Sunde Seniorer udvalgte og indstillede herefter tre Lokaldyste og samfund til prisen som Årets Fedeste Lokaldyst. Det var DGI Østjyllands bestyrelses opgave at vælge den Lokaldyst og det samfund, der skulle vinde prisen.

Vindersamfundene af Lokaldysten 2023

Favrskov Kommune: Houlbjerg

Norddjurs Kommune: Nørager

Odder Kommune: Hundslund

Randers Kommune: Havndal

Samsø Kommune: Sydøen – Sennehaser

Syddjurs Kommune: Ådalen

Aarhus Kommune: Harlev

Årets Fedeste Lokaldyst: Thorsø

Vis mere Vis mindre