TMG jubler over kæmpe støtte til nye projekter

Næsten 215.000 kr. i støtte sikrer store smil hos Testrup Mårslet Gymnastikforening. Samarbejde med skole og dagtilbud samt foreningsudvikling er i tankerne.

Testrup Mårslet Gymnastikforening ser frem til nye projekter efter støtte fra DIF, DGI og Idrætssamvirket i Aarhus. Billedet er taget inden coronavirussens udbrud. Foto: Privatfoto

Hos TMG - Testrup Mårslet Gymnastikforening – har de armene højt oppe over hovedet i øjeblikket. En ansøgning til DIF og DGI’s foreningspulje har givet pote - og sikrer foreningen 200.000 kr. til nye projekter. 

Som et ekstra plus har TMG fået knap 15.000 kr. i støtte fra Idrætssamvirket i Aarhus øremærket et Åben Skole-projekt. Støtten fra Idrætssamvirket bunder i Aarhus Kommunes fokus på projekter mellem idrætsforeninger og skoler.

Nyt projekt med skole og dagtilbud

Foreningsudvikler hos TMG, Pernille Bechsgaard Fast, ser især frem til, at foreningen nu kan kickstarte et Åben Skole-projekt med Mårslet Skole og dagtilbuddene i Mårslet.

”Støtten fra DIF, DGI og Idrætssamvirket er startskuddet til et større samarbejde mellem Mårslet Skole, dagtilbuddene og TMG. Vi ønsker at styrke hinanden ved at lave aktivitetstilbud sammen i dagtimerne, hvor faciliteterne i Mårslet MultiHal står ledige. Det skal sætte rammen for, at vi bruger hinanden optimalt, udnytter byens faciliteter og styrker vores landsbysamfund,” siger Pernille Bechsgaard Fast.

Grundet risikoen for coronasmitte forventes projektet først at skydes i gang til efteråret. Planen er, at omkring 450 børn fra dagtilbuddene og 0.-3. klasse skal deltage til to aktivitetsdage. På sigt skal alle klassetrin være med i projektet.

Om DIF og DGI's foreningspulje

TMG har modtaget bevillingen på 200.000 kr. fra DIF og DGI's foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges om op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.

Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

Vis mere Vis mindre

Mere foreningsudvikling

Støtten fra DIF og DGI sikrer også, at TMG nu kan holde fast i Pernille Bechsgaard Fast som foreningsudvikler. Målsætningen for Pernille Bechsgaard Fasts stilling er at øge TMG’s aktivitetsniveau og medlemstal for især børn og unge i alderen 0-25 år.

”Vi glæder os over, at vi med støtten sikrer mere foreningsudvikling i TMG. Helt konkret betyder støtten, at Pernille kan fortsætte som foreningsudvikler frem til efteråret 2022, hvilket vi er rigtig glade for. Åben Skole-projektet passer perfekt ind i vores målsætning, og nu ser vi frem til at se det i praksis til efteråret,” siger Anders Braagaard, næstformand for TMG.

Pernille blev i oktober 2019 ansat hos TMG i tæt samarbejde med DGI Østjylland, der finansierer halvdelen af stillingen. 

Ud over Åben Skole-projektet og mere foreningsudvikling har TMG også mange andre spændende projekter på tegnebrættet for mårsletterne, understreger Anders Braagaard.