Virtuel frivillighedsfest fik stor opbakning fra lokalsamfundet

Beder-Malling Idrætsforening fejrede lokale ildsjæle og frivillige i foreningen til et brag af et onlineevent.

I stedet for gæster på sæderne, havde foreningen printet billeder ud af alle frivillige i BMI. Foto: Christine Winding-Laurtzen

Hvordan hylder man sine frivillige med en kæmpe fest midt i en global pandemi? Det har Beder-Malling Idrætsforening – også kendt som BMI - fundet svaret på. Foreningen afholdte i slutningen af oktober en virtuel frivillighedsfest for at imødekomme corona-restriktionerne og samtidig hylde alle de frivillige ildsjæle i foreningen.

”Tanken var at anerkende de frivillige for deres kæmpe indsats, særligt i coronatiden. Samtidig ville vi gerne skabe sammenhold på tværs af foreningen,” fortæller Christine Winding-Laurtzen, der er foreningsudvikler i BMI.

Selvom festlighederne foregik gennem skærmen, var opbakningen stor.

”Vores fornemmelse er, at der har været 2-300 mennesker, som har set med. Det er ret overvældende. Vi har fået virkelig god respons – folk synes, det har været super godt,” uddyber Christine Winding-Laurtzen.

Professionelt set-up og gode forbindelser

Men hvad skal der til for at holde folk fast i et virtuelt set-up? Foreningen tog mange midler i brug – stand-up comedy, koncert med lokale musikere, quiz for hele familien samt uddeling af en t-shirt, som alle frivillige modtog forud for arrangementet.

Desuden hjalp Efterskolen for Scenekunst til med udførelsen af eventet. Skolens elever indtog rollerne som kamerafolk, og så havde foreningen fået fat i en tekniker, så set-uppet kunne blive så professionelt som muligt.

”Én af de ting, der er væsentlige for at fastholde folk til skærmen er lyd og billede – og ikke mindst internetforbindelsen,” siger Christine Winding-Laurtzen og tilføjer, at alt heldigvis spillede på aftenen.

I ugen op til festen, kunne de frivillige svinge forbi og afhente deres helt særlige BMI-frivillig-t-shirt.I ugen op til festen, kunne de frivillige svinge forbi og afhente deres helt særlige BMI-frivillig-t-shirt.Foto: Christine Winding-Laurtzen

Årets Afspritter og overraskelser gemt i ærmet

Frivillighedsfesten bød også på et par overraskelser. Foreningens afdelinger havde fået til opgave at nominere frivillige til forskellige kategorier. Priser som Årets Boldhenter og Årets Event blev uddelt samt én, der tog lidt gas på hele coronasituationen - nemlig Årets Afspritter.

”Det var et ret sjovt element, og jeg tror, folk syntes, det var rigtig fedt,” fortæller Christine Winding-Laurtzen.

Vinderne af priserne blev overrasket af udsendte rapportere, der på aftenen bankede på, kastede med konfetti og overrakte diplom og buket. Alt sammen sendt live, så folk hjemme i stuerne kunne følge med.

”Vi vil rigtig gerne sætte fokus på, at selv de små opgaver er vigtige. Frivillighed handler om, at alle løfter det, de kan, og tilsammen bliver det stort,” fortæller Christine Winding-Laurtzen.

”Det er så fedt at mærke en positiv respons fra både nominerede og vindere. De havde slet ikke regnet med det. Og de havde ikke regnet med, at det her set-up var så professionelt”, afrunder hun.

Om BMI også afholder virtuel julefrokost i foreningen er endnu uvist, men det er oplagt, at andre foreninger lader sig inspirere af dette coronavenlige tiltag til årets julefrokoster.

Humøret var højt hos værterne Christine Winding-Laurtzen og Henny Møller.Humøret var højt hos værterne Christine Winding-Laurtzen og Henny Møller.Foto: Christine Winding-Laurtzen