Workshop i Den Gode Velkomst: Forstør og Forstærk Fællesskabet

Fasthold din forenings medlemmer og styrk rekrutteringen af nye. Gode velkomster giver stærke foreninger.

Her har jeg virkelig lyst til at komme igen! Den følelse håber vi, at rigtig mange går hjem med efter at være startet i en forening.

Følelsen er helt sikkert til stede for mange – hvor der desværre også er nogen, som tager derfra igen uden et indtryk af at være blevet budt velkommen og taget godt imod. Måske du har tænkt over, hvorfor nogle hold oplever stort frafald og andre kan fastholde medlemmerne længe?

Den Gode Velkomst, fællesskabet og meningsfuldheden

På ”Den Gode Velkomst”-workshoppen får du nogle af svarene på det ovenstående spørgsmål.

Det er en 3 timers workshop, der sætter fokus på, hvordan I kan styrke fællesskabet og den gode velkomst i hele foreningen.

Hvis vi skal skabe stærke foreninger, hvor medlemmerne har lyst til at blive og hvor nye gerne vil deltage, er det vigtigt at sætte fokus på den gode velkomst, fællesskabet og meningsfuldheden.

Det handler ikke nødvendigvis om at lave nye tiltag, men om at forstørre og forstærke det, som vi allerede gør godt i foreningslivet. Om man er udøver, træner eller bestyrelsesmedlem, er det vigtigt at blive taget godt imod, danne relationer i foreningen og blive en del af fællesskabet.

Tilmeld jeres forening workshoppen

Workshoppens indhold kan justeres ud fra jeres ønsker, og I kan med fordel samle foreningens frivillige på tværs af idrætter.

Som udgangspunkt varer workshoppen tre timer, men dette kan skaleres og bl.a. køres som et mini-forløb over to workshops á 3 timer.

På workshoppen får I:

  • Hands-on værktøjer og fif til at sikre en god velkomst af nye medlemmer.
  • Viden og redskaber til at styrke fællesskabet til træning, arrangementer m.m.
  • Eksempler på hvordan I ellers kan styrke fællesskabet og den gode velkomst i foreningen.
  • Tid til vidensdeling, refleksion og sparring.
  • En konkret handleplan, så I kan omsætte ny viden til praksis

Vi sætter særligt fokus på de handlinger og simple tiltag, vi i foreningen kan gøre, for at skabe nogle rammer, der gør det rart at starte som ny.
Workshoppen vil være spækket med simple fif og redskaber til, hvad I konkret kan gøre i jeres forening.