44 km vandretur på Marskstien

Gåvært Mona Lene Rasmussen og DGI Sønderjylland står bag initiativet, som tager de 22 deltagere gennem 44 km vandretur på Tønders Marsksti.

I høj solskin over Tønders Marsksti kommer 22 vandrere gående på diget på vej til turens første pitstop. Starten gik ved vandtårnet i Tønder by og ca. 9 km senere er første pause ved Møllehus grænseovergang. De 44 km vandres over tre dage:

”Vi vil gerne vise motionsvandrerne, at Tøndermarsken virkelig har noget særligt at byde på – du ser natur og særkender her, som ikke findes andre steder i Danmark, og så skal vi selvfølgelig opleve Tønders kultur, madrigdom, Schackenborg Slot og sort sol, hvis vi er heldige” udtaler Mona Lene Rasmussen.

Gensyn for flere

I 2019 deltog Mona Lene Rasmussen i et andet DGI vandre-arrangement på Møn, ”Camønoen”, hvor en tredjedel af disse deltagere også vandrede med.

Dette gælder også ”holdets” alderspræsident, Bjørn Thomsen på 81 år. Bjørn og klubkammeraten fra Roskilde Pilgrimsforening har taget hele turen til Tønder for at gå med:

”44 km er jo ikke så slemt, den spanske Camino tog 34 dage, og det her er jo kun en weekend, men her er virkelig flot” udtaler Bjørn Thomsen.

For Bjørn er en aktiv hverdag altafgørende. Han går til gymnastik hver uge, cykler meget, pendler til Bornholm hver 14. dag fra Islands Brygge for at deltage i Tejn Idrætsforenings hold med madlavning og seniorgymnastik:

”Hvis jeg ikke kunne bevæge mig og være aktiv, ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv” udtaler den 81-årige vandrer, som i 30 år har været bosat i en lærerbolig på Bornholm.

Tøndermarsken_2.jpg

81-årige Bjørn Thomsen er holdets ældste deltager.Tøndermarsken_3.jpg

Ægteparret Ruth (69 år) og John Lund (70 år) fra Odder har taget turen til det sønderjyske for at gå med. I hverdagen går de til Seniorgymnastik i Odder Gymnastikforening.

Natur, kultur og motion

Deltagerne på vandreturen får ikke blot en smuk naturoplevelse på Marskstien, de får også kendskab til lokale madspecialiteter, når Højer Pølse serverer luksus frokost:

"Deltagerne fik også kulturelle oplevelser, da vi lagde vejen forbi Møgeltønder Kirke og på turens sidste dag startede vi med et besøg og rundvisning på Schackenborg Slot" udtaler gåvært Mona Lene Rasmussen. 

Gennem hele turen sørgede Monas søster og datter for at transportere servicevognen, således at vandrernes oppakning og forplejning fulgte med dem rundt på ruten.