Året der gik med GO!

I løbet af 2022 har 6 idrætsforeninger i Sønderjylland deltaget i et GO! forløb for at sætte ekstra fokus på motivation.

Holbøl Foredrags- og Idrætsforening har fået et GO! forløb. Foto: DGI Sønderjylland

Vi motiveres alle forskelligt. Så hvordan kan vi blive bedre til at imødekomme den enkeltes motivation, så vi får endnu flere med i fællesskaberne?

Dette spørgsmål er omdrejningspunktet for konceptet GO!, der med de 4 farvede klodser kan lære de frivillige, hvad motivation er for den enkelte og hvordan det kan bruges i idrætsforeningen. 

Et sådant forløb omkring motivation har været i fokus hos 6 forskellige idrætsforeninger under DGI Sønderjylland. 

Notmark Sogns Ungdomsforening er én af dem og her står GO! klodserne synligt fremme i foreningen, så man ser dem til hver træning. Formand Lena Bladt Fink Petersen har deltaget i GO! forløbet sammen med foreningens gymnastikinstruktører og øvrige bestyrelse. Hun sætter følgende ord på oplevelsen med GO!:

- For instruktørerne har det givet en bedre forståelse for den enkelte deltagers motivation og måske også grund til at møde op. Jeg ved, at klodserne har været brugt på enkelte hold, for også at kunne give en bedre forståelse på tværs af holdet og en anerkendelse af, at det ikke er alle der kommer til træning med samme formål udtaler formanden i NSU Gymnastik, Lena Bladt Fink Petersen. 

De her 6 foreninger i Sønderjylland har haft et GO!-forløb i 2022:

Forening

Målgruppe

Sønderborg Floorball Club

U13 spillere, trænere og foreningens bestyrelse

Haderslev Volleyball Klub

Alle klubbens medlemmer (unge og voksne)

Løgumkloster Gymnastikforening

Instruktører og foreningens bestyrelse

Gram Idrætsforening

Instruktører i svømning

Notmark Sogns Ungdomsforening

Instruktører (gymnastik) og foreningens bestyrelse

Sundeved Gymnastikforening

Hjælpeinstruktører, instruktører og foreningens bestyrelse

Vil gerne have endnu flere med...

Hos børn- og ungekonsulent Anne-Didde Holt fra DGI Sønderjylland er budskabet klart:

- Vi vil gerne inspirere endnu flere foreninger til at skabe motiverende idrætsmiljøer gennem GO!, så hvis du vil høre nærmere om, hvordan du kan få et GO! forløb i din forening, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 30 35 00 47 eller mail: anne.didde.holt@dgi.dk