Årets Idrætsleder 2021 i Sønderjylland

På DGI Sønderjyllands digitale årsmøde tirsdag d. 27. april 2021 blev Årets Idrætslederpris uddelt til Dusko Milovic, næstformand i Nordborg Løbeklub.

Dusko Milovic var med til at starte Nordborg Løbeklub for 10 år siden og har været næstformand lige siden. Foto: Jannik Møller Hansen.

"I en frivillig forening, er der brug for en person, der lige går dét ekstra skridt for foreningen. Dem, der ligger de flere timers frivillige arbejde, der går forrest, og som ikke er bange for at tage ansvar på deres skuldre. Dét er dem, der har et drive, som så mange andre længes efter, dét der gør, at man ser op til dem, og føler sig trygge under deres vinger. Det er netop sådan en person, vi har med at gøre, når vi taler om Dusko Milovic" - Jannik Møller Hansen, Formand Nordborg Løbeklub. 

Sådan lød starten på indstillingen, som pegede på, at næstformand i Nordborg Løbeklub Dusko Milovic skulle været Årets Idrætsleder 2021 i DGI Sønderjylland.

En ildsjæl med mange bolde i luften og én der sørger for, at alle føler sig godt tilpas i klubben og som får ting til at lykkedes. 

Dusko Milovic har bl.a. været med til at gøre Nordborg Marathon til en international succes med hundredvis af deltagere. Han har også sørget for nogle rigtig flotte sponsorater og samarbejdsaftaler, der har fået den lille klub på landkortet - og selvom teknikken kan drille engang imellem er han aktiv med opdateringer på de sociale medier. 

Klubbens aktive løber

Udover at bruge timevis af frivilligt bestyrelsesarbejde i klubben, er Dusko Milovic også én af klubbens mest aktive løbere: 

"Han er en af dem, som man kan være sikker på at møde, når man dukker op til træning, og man bliver altid mødt af et “Hej, går det godt?” eller “Hvordan har du det i dag?”. Dusko sørger for, at alle føler sig set og hørt, og har et smil på læben når de går hjem fra træning." udtaler Jannik Møller Hansen, 23 år og formand i Nordborg Løbeklub. 

For snart 9 år siden dukkede Jannik Møller Hansen op til sin første løbetræning i klubben. Jannik var dengang 14 år gammel, fuld af selvtillid og klar til en 10 km løbetur med klubben, men dén dag glemmer Jannik aldrig:

"Efter vi havde løbet halvdelen af turen, lå jeg bagerst og var helt tømt for kræfter. Men jeg fik ikke lov at ligge alene ret længe, for med det samme opdagede Dusko, at jeg lå sidst. Han vendte om, og løb tilbage til mig. Han begyndte med det samme at snakke med mig, og fik mig fuldstændig til at glemme, hvor ondt det gjorde, og hvor hårdt, jeg havde det. Han fulgtes med mig resten af vejen hjem, og uden Dusko dén dag, til at gøre den her forfærdelig hårde tur til en god oplevelse, var jeg formentlig aldrig kommet til træning nummer 2 og 3 osv. Med andre ord ville jeg ikke have opnået de samme resultater rent løbemæssigt, og jeg ville aldrig have siddet, som formand i Nordborg Løbeklub i dag." udtaler Jannik Møller Hansen

Uden Dusko den dag, til at gøre den her forfærdelig hårde tur til en god oplevelse, var jeg formentlig aldrig kommet til træning nummer 2 og 3 osv.

Jannik Møller Hansen, Formand Nordborg Løbeklub

Overrasket under digitalt årsmøde

Prisen som Årets Idrætsleder uddeles traditionen tro på DGI Sønderjyllands årsmøde og overrækkes af landsdelsformand Claus Klaris.
Årsmødet blev denne gang afholdt digital grundet Covid-19 situationen, og Dusko Milovic måtte sidde bag sin computer hjemme i stuen og få de flotte ord med på vejen. 

Hvad han ikke vidste var, at 3 bestyrelsesmedlemmer fra Nordborg Løbeklub, heriblandt indstiller Jannik Møller Hansen, lyttede med på det digitale årsmøde og bagefter offentliggørelsen stod de klar til at banke på døren hjemme hos Dusko med diplom, blomster og Idrætslederprisen til stor overraskelse for prismodtageren:

"Jeg er helt rørt og står her med tårer i øjenkrogen. Tusinde tak alle sammen." sagde en tydeligt bevæget Dusko Milovic til de øvrige 60 årsmødedeltagere bag skærmen.

På det digitale årsmøde blev nuværende formand Claus Klaris genvalgt for en 2-årig periode, bestyrelsesmedlem Jytte Damm-Nielsen blev også genvalgt for en 2-årig periode og bestyrelsen fik valgt Winnie Ladefoged Kjelsgaard fra Haderslev Volleyball Klub som ny suppleant for et år.