Årets Idrætsleder i Sønderjylland 2022

På DGI Sønderjyllands årsmøde d. 28. april 2022 fik Anders Steimle Ravn-Nielsen fra Genner Idrætsforening sig noget af en overraskelse, da han blev kaldt op for at modtage Årets Idrætslederpris 2022.

Egentlig troede Anders, at han var på vej ud og spise aftensmad med sin bestyrelse, men da han så et DGI-banner på Folkehjem Aabenraa, begyndte Anders alligevel at fatte mistanke.

Det var nemlig Genner Idrætsforenings formand Eva Johannsen, der havde indstillet Anders Steimle Ravn-Nielsen til prisen:

”Anders er en fantastisk ildsjæl i vores lokalsamfund, som altid er parat til at gå forrest, altid er klar med en hjælpende hånd, uanset om det er til en træningstime, en redskabsreparation eller IT-hjælp” udtaler Eva Johannsen.


Familieidræt og fællesspisning

Gennem vinteren har Anders Steimle Ravn-Nielsen og hans kone Lea arrangeret Familieholdet i Genner, hvor småbørnsfamilier kan komme og dyrke idræt sammen en times tid med fællesspisning bagefter – og det er her konen, Lea Steimle Ravn-Nielsen, kommer ind i billedet, for hun sørger for at maden står klar til de sultne forældre og børn:

”De har et kæmpe engagement for at stable Familieholdet på benene med to klare formål; At børn og forældre er aktive sammen og at småbørnsfamilierne lærer hinanden bedre at kende for at skabe et socialt sammenhold” siger Eva Johannsen, der i al hemmelighed sørgede for at få prismodtageren og andre frivillige fra foreningen med til at overraske Anders på DGI Sønderjyllands årsmøde.


Mange flotte indstillinger at vælge imellem

Anders Steimle Ravn-Nielsen blev valgt blandt 27 gode indstillinger af betydningsfulde frivillige ildsjæle i de sønderjyske foreninger, der holder hjulene omkring aktivitet og fællesskab i gang ude i lokalsamfundene. Valget faldt på Anders Steimle Ravn-Nielsen bl.a. fordi han er indbegrebet af en rigtig frivillig, der både laver aktivitet, er hjælpsom, gør noget for andre og fordi han aktiverer både små og store til idræt:

”Anders følger med trenden inden for DGI og mange af de kerneværdier, vi som organisation står for, og han har fuldt fortjent at stå med denne pris i dag” udtaler Mona Lene Rasmussen, bestyrelsesmedlem i DGI Sønderjylland.

Prisen blev overrakt af DGI Sønderjyllands formand Claus Klaris, som ved selvsamme årsmøde trådte af formandsposten.

Sammen med titlen Årets Idrætsleder 2022 i DGI Sønderjylland følger også en anerkendende hæder på 3.000 kr.