Kærligheden til badminton kender ingen alder

Sønderjyderne Niels Aage Uttrup og Svend Aage Slothuus vandt EM-bronze for spillere over 70 år. Nu drømmer de om All England og VM.

Svend Aage Slothuus og Niels Aage Uttrup har fået blod på tanden efter EM-medaljerne. Foto: Mikkel Hansen

71 år er ingen alder i badminton.

De kan Niels Aage Uttrup fra Nustrup og Svend Aage Slothuus fra Kliplev skrive under på efter de tidligere på efteråret debuterede ved et internationalt mesterskab - og kom hjem med EM-bronzemedaljer.

Makkerparret vandt i foråret DM i badminton for spillere over 70 år.

Vandt duoble-DM i foråret

Det var ikke første gang, at de vandt en stor turnering, men denne gang fulgte en ekstra overraskelse med.

"Kort efter sejren fik vi at vide, at som danske mestre var vi automatisk kvalificerede til EM i Spanien," fortæller Niels Aage Uttrup.

Derfor var de tidligere på efteråret i Spanien sammen med cirka 70 andre danskere for at dyste om metal. Og det endte med en flot bronzemedalje til parret.

De to har spillet badminton siden 12-13-års alderen - og de sidste par årtier har de spillet double sammen. 

Vi er klar til flere turneringer

Nu har de så deltaget i deres første store internationale turnering sammen. Deltagelsen var for egen regning, men de to badmintonveteraner kombinerede mesterskabet med en ferie med familierne.

"Vi fik en stor oplevelse ud af det, og vi mærkede, at vi kunne sagtens være med. Vi tabte semifinalen knebent, og vi har tidligere slået det par, der vandt. Det har givet blod på tanden," siger Svend Aage Slothuus.

Parret har faktisk fået så meget blod på tanden, at de nu har fokus rettet mod nye udfordringer.

"Der er All England i april og senere på året, er der VM i Polen. Det overvejer vi bestemt at deltage i," fortæller Niels Aage Uttrup fra Nustrup.