Digital udvikling: Nu er hverdagen blevet lettere i Sjov Motion Vojens

Med snart 30 år på bagen er det indtil for ganske nyligt, at Sjov Motion Vojens blev digitale med ny hjemmeside og et medlemssystem. Nu kan både formand og bestyrelse se flere fordele ved at gøre brug af hurtige løsninger.

Hver tirsdag formiddag træder omkring 70-80 seniorer ind ad døren i Vojens Hallerne med yogamåtter under armene og indendørssko i tasken. De er på vej til deres ugentlige vane; sjov motion og fællesskab på højt plan.

Og det er bestemt noget, som man kan blive afhængig af, fastslår formand i foretagendet Hans Erik Hansen fra Vojens: ”Vi har det simpelthen så sjovt, når vi samles alle sammen og det er dejligt, når vi uge efter uge hilser på hinanden og kan se, hvordan hinanden har det.”

For nogle i Sjov Motion Vojens kender hinanden i forvejen og tager turen i hallen sammen, mens det for andre er blevet et nyt fællesskab at komme til, hvor der prøves kræfter med mange forskellige aktiviteter.

”Vi prøver at tilbyde lidt forskelligt, så alle bruger formiddagen på noget de synes er sjovt samtidig med at det giver dem sved på panden, men vi starter altid ud med en halv times fælles opvarmning, så vi sikrer, at alle får varmet grundigt op og udfordret motorikken” fortsætter Hans Erik.

Sjov Motion_DGI.JPG

Forening under digital udvikling
Sjov Motion Vojens så dagens lys tilbage i januar 1993, men det er for ganske nyligt, at foreningen er blevet digital. Det er sket under Hans Erik Hansens formandskab og der blev sat skub i tingene, da Torben Sommerset med sine it-færdigheder trådte ind i bestyrelsen og gav et nap med. For Torben kendte nemlig til Conventus medlemssystemet, som Haderslev Kommune udbyder til alle kommunens foreninger. Derudover har de gennem DGI Sønderjylland fået hjælp til ekstra synlighed gennem en nyoprettet hjemmeside. 

Inden Covid-19 gjorde sit indtog stod foreningen med mere end 100 medlemmer, der hver tirsdag mødtes til Sjov Motion. Populariteten kom ikke bag på Hans Erik, for han vidste godt, at der i og omkring Vojens bor mange seniorer, der netop mangler sådan et fællesskab:

”Vi havde lavet lidt reklame for det i avisen og naturligvis prikket vores omgangskreds på skulderen, men derudover dukkede mange op af sig selv. Og da coronaen ramte os, blev vi i bestyrelsen hurtig klar over, at det var besværligt at kommunikere og give hurtige beskeder om ændringerne med så mange medlemmer – på den front var foreningen digitalt bagud. Dér oplevede vi det største behov for at blive mere digitale og i dag kan vi jo se langt flere fordele og muligheder ved det.”

Ny hjemmeside og medlemssystem
Hans Erik Hansen og bestyrelsesmedlem Torben Sommerset tog derfor kontakt til DGI Sønderjylland for at få hjælp til det første skridt i den digitale udvikling. Ønsket var at skabe en platform, hvor det var nemt for lokalområdet at finde frem til Sjov Motion Vojens for at sikre en fast tilgang af nye medlemmer og at det skulle være nemt for bestyrelsen hurtigt at kunne sende én mail ud til alle medlemmer.

”Vi har fået støtte fra Bevæg dig for Livet i Haderslev Kommune til at kunne realisere vores behov og så har vi fået utrolig meget hjælp fra DGI til at lave hjemmesiden for os og gøre os digitale, så vi f.eks. dukker op ved en Google Søgning. På den måde har vi fremtidssikret vores forenings eksistens digitalt, mens vi samtidig bevarer kontakten med vores medlemmer, da de fortsat tilmelder sig sæsonen på ny hos os personligt. Relationen er stadig meget vigtig for os at bevare, så alt ikke foregår digitalt, men nogle ting er altså blevet nemmere i hverdagen såsom at sende en mail til en fast liste i vores medlemssystem” fortæller formand Hans Erik Hansen.

For Hans Erik har det været enormt givende at have en it-kyndig frivillig som Torben Sommerset, så de sammen har kunnet løse opgaven og fået fat i den rigtige hjælp undervejs:

”Nu kan vi hjælpe os selv forhåbentlig i mange år frem på den digitale front, og hvis teknikken driller, så ved vi, hvor vi får hjælp til at løse også denne udfordring” siger Torben Sommerset, der fremover står for opdateringerne på den nye hjemmeside www.sjovmotion-vojens.dk

Nu håber Hans Erik, Torben og fællesskabet Sjov Motion Vojens bare, at der dukker en masse nye ansigter op og laver Sjov Motion med dem hver tirsdag fra kl. 9.30-12.00 i Vojens Hallerne.

På deres nye hjemmeside kan du læse meget mere om, hvilke motionsaktiviteter du kan prøve:

Screenshot hjemmeside.png

Sådan her ser Sjov Motions Vojens nye hjemmeside ud: www.sjovmotion-vojens.dk