Feltet kommer til Sydjylland-puljen

Nu kan idrætsforeninger i det sydøst- og sønderjyske male by og land gul søndag d. 3. juli, når Tour de France kommer forbi.

Har du og din forening en fantastisk ide, der kan gøre Tour de France-ruten endnu mere festlig i jeres lokalområde samtidig med, at I styrker sammenholdet?

Danske Bank giver 100.000 kr. til en særlig Tour de France-pulje, som alle medlemsforeninger i DGI Sønderjylland og DGI Sydøstjylland kan søge.

Se Tour de France-ruten fra Vejle til Sønderborg her

Fra 1. til 3. juli lægger Tour de France som bekendt vejen forbi Danmark, og 3. juli rammer Tour-feltet og hele dets karavane landevejene i det sydøst- og sønderjyske:

”I Danske Bank ønsker vi at støtte de frivillige initiativer og forløse det potentiale, som kan bidrage til at gøre dagen til en endnu større oplevelse for os alle. Sammen med vores afdeling Forening Direkte stiller vi derfor 100.000 kroner til rådighed. Forening Direkte er skabt for at gøre den økonomiske administration i foreninger så nem som mulig, så foreningsledelsernes tid i endnu højere grad kan bruges på det, de brænder for. Vi glæder os meget over den samarbejdsaftale, vi har indgået med DGI Sydøstjylland og DGI Sønderjylland frem mod Touren”, siger Steen Møller-Hansen, der er områdedirektør i Danske Bank.

Fejring af de stærke fællesskaber

Der er lagt op til en ægte cykelfest, når Tour de France for første gang i historien kommer til Danmark. Men det er ikke kun forbeholdt idrætsforeninger med landevejscykling på programmet at deltage i festlighederne. Uanset hvilken idræt I brænder for, er det en anledning til at dyrke og styrke fællesskabet og blandt medlemmerne;

  • Skal børnegymnasterne lave opvisning i gule trøjer på en plæne langs ruten?
  • Inviterer I hele foreningen på picnic?
  • Cykler I afsted for at se feltet og afslutter med fællesspisning?
  • Skal fodboldgutterne drible 500m langs ruten?

Kun fantasien sætter grænser.

Fra idé til handling

Hvis I har en idé til et festligt initiativ, der styrker fællesskabet i jeres forening, så lad os høre fra jer. Aktiviteten skal afvikles langs Tour de France-ruten den 3. juli 2022, men det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan lave.

Beskriv jeres idé i kontaktformularen herunder.  
Der er ansøgningsfrist senest 1. maj 2022. De foreninger, som får andel i støtten, kan forvente at modtage direkte besked senest den 15. maj 2022.

Bemærk, at puljen er forbeholdt foreninger i DGI Sydøstjylland og DGI Sønderjylland og ikke støtter foreningernes daglige drift. Der kan søges op til 5.000 kroner pr. forening til aktiviteter den 3. juli, hvor Tour de France-feltet kører igennem vores landsdele.