Første halvmarathon nogensinde over Rømø Dæmningen

Stafet 2020 kommer forbi smukke Rømø d. 19. maj med et halvmarathon.

Fra venstre ses: Holger Jacobsen, Danni Callesen, Dan Hamann, Zaza Hamann og Dan B. Nielsen

De 21,1 km er én af de 28 strækninger i Stafet 2020’s 468 km rundt langs den gamle grænse, og går nærmere bestemt fra Genforeningsstenen ved Rømø Kirke til det nordlige byskilt i Brøns, lige over for Brøns Group:

Læs også: Genforeningsstafet begynder at tage form

 ”Dette er første officielle halvmarathon løb nogensinde på Rømø Dæmningen. Der er et begrænset antal pladser på 700 deltagere og der er på nuværende tidspunkt 168 tilmeldte løbere. Vi forventer mange løbere” udtaler Danni Callesen, idrætskonsulent for Løb & Gang i DGI Sønderjylland.


Brøns Group er med på målstregen

Når halvmarathon-løberne er kommet i mål på Hovedvejen ved Brøns vil de blive en del af et kæmpe arrangement hos den store landbrugsmaskine virksomhed, Brøns Group:

”Det har kæmpe betydning for vores lokalsamfund her i Brøns, at DGI og Stafet 2020 vælger at inddrage os, som målområdet til deres løb. Det bakker vi fuldstændig op omkring ved samtidig at lave et lokalt løb, som folk fra nærområdet kan komme og være med til, samt få noget godt at spise og opleve god stemning for alle, der har været aktive” udtaler Dan Hamann, indehaver af Brøns Group.

 Han og konen Zaza Hamann er begge født og opvokset i Brøns. Siden 2013 har de sammen drevet Brøns Group efter Dan Hamann har overtaget den 46 år gamle familievirksomhed fra sine forældre:

”Vi kender området herude rigtig godt, vi er vant til at lave store arrangementer, og vi oplever en kæmpe opbakning både fra folk med tilknytning til Brøns, men også fra Tønder Kommune, som er en velvillig samarbejdspartner til at få tingene til at ske i vores område” udtaler Dan Hamann, som sammen med konen Zaza Hamann er stolte over det ejerskab byen tager, når noget skal lykkedes.

Derfor håber de også, at byen vil bakke op om det lokale løb, som Brøns Group arrangerer samtidig med Stafet 2020 halvmarathon for de motionister, der kan nøjes med færre km i benene. Info og tilmelding herom bliver annonceret senere.

Historisk løb

Stafet 2020 genforeningsarrangement strækker sig over 9 eventbyer, og der vil være en såkaldt skjult skat med dette Rømø halvmarathon, som er det første løb nogensinde over Rømø Dæmningen.

Løbet over Rømø dæmningen bliver dokumenteret og gemt elektronisk i den historiske depeche, som Stafet 2020-løberne bærer med sig hele vejen rundt. Når Stafet 2020 løber i mål i Aabenraa d. 30. maj afleveres depechen til udstilling på Folkehjem med et påbud om først at blive åbnet om 100 år.

Fremtidens befolkning kan dermed se, at et historisk løb over Rømø dæmningen fandt sted 19. maj 2020 sammen med de mange hilsner, som Stafet 2020 deltagerne ligger i depechen ved deltagelse i de 9 eventbyer rundt i Syd- og Sønderjylland. 

Fakta: Halvmarathon er en del af Stafet 2020

Rømø halvmarathon adskiller sig i forskellige omfang fra Stafet 2020’s øvrige motionsaktiviteter, da der er tidtagning, startnummer og unik Rømø medalje.

Halvmarathonet er én af de i alt 28 etaper i Stafet 2020 og her er adgang for alle, der er medlem af en DGI forening indtil tilmeldingsfristen lukker den 17. maj, men man er selvfølgelig velkommen til at overvære løbet og heppe på løberne i målområdet ved Brøns.


Tilmelding til Rømø Halvmarathon sker på: https://www.sportstiming.dk/event/7169