Fra svømmehal til saunahytte – nyt tilbud i Skærbæk Svømmeklub er en succes

I Skærbæk Svømmeklub har de opfundet et nyt koncept, som både optimerer udnyttelsen af deres faciliteter og gør brug af de undervisningskapaciteter, de allerede råder over.

Mangeårig engageret kasserer i Skærbæk Svømmeklub, Susanne Petersen, elsker yoga og mindfulness, og det ville hun gerne dele med foreningens medlemmer. Susanne har dog ikke livredder kursus og derfor ville det kræve en ekstra instruktør, hvis hun skulle undervise et hold i svømmehallen.

Et svømmehold og et yogahold samtidigt i svømmehallen fungerer ikke i praksis og derfra opstod idéen om at flytte Susannes undervisning til Skærbæk Centrets saunahytte, som svømmeklubben har været med til at finansiere.

Fra yoga i vand til varme i saunahytten

Susannes hold kom til at hedde Hot Harmoni og det består af tre elementer: yoga, meditation og saunagus. Susanne har været på kursus i saunagus og hendes erfaring med at se, hvordan effekten af varmen i saunahytten gjorde noget godt for andre var medvirkende til, at hun tog initiativ til at tage det med i sin undervisning.

Susanne har tidligere undervist i yoga i vand, og da hun fik idéen til Hot Harmoni skrev hun til sine tidligere holddeltagere, om de havde lyst til at prøve noget nyt. I slutningen af sidste sæson afholdte hun nogle events, hvor man kunne prøve de nye elementer i saunahytten. Det var en stor succes og nu kører Hot Harmoni som fast hold med fuld booking; 17 deltagere i alderen 40-65 år:

Dette har Skærbæk Svømmeklub gjort for at få deltagere på holdet:

  • SMS-invitation til tidligere deltagere på andre hold
  • Afprøve konceptet som mini-event forud for sæsonen
  • Annoncer på Facebook
  • Plakater op i saunahytten/faciliteterne 

"Det nye fokus på mental sundhed, som Hot Harmoni indeholder, har tiltrukket hele seks nye medlemmer, som ikke kommer fra svømmemiljøet," siger Susanne Petersen, instruktør på Hot Harmoni. Susanne har af en deltager fået følgende feedback:


"Jeg har gået til yoga i mange år og elsker saunagus, men meditation har altid været lidt svært for mig. Jeg har nu været med til Hot Harmoni to gange og jeg har pludselig fået knækket koden til meditation. At lave yoga i en sauna er fantastisk i forhold til varmen og at slutte med saunagus giver en fantastisk afslutning på dagen og giver ro til kroppen som prikken over i'et. Det virker slet ikke forkert at sidde i badedragt, uanset størrelse af kroppe, og lave øvelser. Det er et trygt rum Susanne har skabt for os.”