Genner IF vinder DM i foreningsudvikling

Sønderjyske Genner Idrætsforening er kåret som vinder af DM i foreningsudvikling blandt 14 foreninger fra hele landet. Genner IF vinder, fordi de har sat spotlys på deres frivillige og tiltrukket nye kræfter.

Repræsentanterne fra Genner IF blev hyldet af bl.a. næstformand i DGI Charlotte Bach Thomassen (tv) og kulturminister Mette Bock (th).

Ledere og medlemmer i Genner Idrætsforening kan nu kalde sig Danmarksmestre i foreningsudvikling. Titlen kom i hus ved en festlig fejring på BGI-Akademiet lørdag eftermiddag. Siden september sidste år har Genner IF dystet med idrætsforeninger fra hele landet om at vinde DM i foreningsudvikling.

Tiltrækker nye til frivilligt arbejde

Hanne Lene Haugaard, formand for DM i Foreningsudvikling, begrunder sejren:
»Genner IF har arbejdet aktivt med at få flere frivillige og synliggøre de mange forskelligartede opgaver, der er brug for hænder og hoveder til.«
Det gjorde de for eksempel ved forårets gymnastikopvisning, hvor frivillige gik rundt blandt publikum for at hyre nye. 25 navne kom på listen, heraf 12 nye og to nye instruktører.

En vifte af nye aktiviteter

DM-juryen har vurderet, at Genner IF har blik for nye aktiviteter, som appellerer til nye grupper i området.
»Genner IF har startet "velvære for krop og sjæl," som er et hold for seniorer, der sjældent er fysik aktive. De har taget initiativ til barnevognsfitness, rundboldaftner, åbent hus til alle udendørs aktiviteter og lasergame for børn og voksne,« siger Hanne Lene Haugaard.

Genner IF har sammen med skolen fået øje på, at et tæt samarbejde er med til at styrke hele Genner og omegn. De har været sammen om to åben-skole forløb i håndbold og gymnastik og er på vej med flere.

Attraktive foreninger

DGI står bag DM i Foreningsudvikling. Mesterskabet udfordrer DGI’s foreninger til at skabe attraktive idrætsforeninger med blik for borgernes ønsker til idræt og motion. Med sin indsats har Genner IF til fulde taget DGI’s udfordring til sig og med DM-titlen følger en pris på 20.000 kroner.
Ved DM finalen blev der kåret tre vindere, ligesom der var en fiduspræmie. Alle foreningernes navne offentliggøres på www.dgi.dk/dm.