Lena fra Notmark skaber bevægelsesglæde hos overvægtige børn

Øget selvværd, bevægelsesglæde og bedre trivsel er målsætningen for træningstilbuddet Jump4Fun, som Sønderborg Kommune har indgået et 3-årigt samarbejde med DGI Sønderjylland omkring.

Lige nu kan motionsuvante børn og unge i alderen 6-16 år gå til Jump4Fun tre steder i Sønderborg Kommune; Dybbøl Ungdoms- og Idrætsforening kører på andet år, og som noget nyt er tilbuddet startet i Hørup Ungdoms- og Idrætsforening og Notmark Sogns Ungdomsforening. I sidstnævnte forening er 26-årige gymnastikformand Lena Petersen Jump4Fun træner:

”Vi har skabt et hold, hvor motionsuvante børn kan komme og være med. Det handler om at bygge noget skjult motion ind i de mange sjove ting, vi laver sammen, så træningen er overskuelig for børnene.”

Lena Petersen har været frivillig i foreningen i 10 år og nu som formand i gymnastikafdelingen. Det var hende, der fik holdet startet i Notmark tilbage i august måned. Hver uge tager Lena Petersen imod 4-5 motionsudfordrede børn, der kommer for at have det sjovt, imens de får sved på panden.

Positive effekter
Jump4Fun har på landsplan været i gang siden 2013 i et ligeværdigt partnerskab mellem Ph.d og børnelæge Birgitte Johanne Schmidt, Julemærkefonden og DGI, hvor Sønderborg Kommune kom med i projektet sidste år.

Evalueringer indhentet fra de deltagende børn i Sønderborg Kommune viser, at 92% af deltagerne går til Jump4Fun fordi det er sjovt, og hele 88% af børnene har fået en større bevægelsesglæde ved at være med:

”Det er enormt positivt, at børnene selv udtaler, at de har opnået en større bevægelsesglæde, og bag dem står nogle taknemmelige forældre som fortæller, at deres barn er blevet gladere efter at være startet til Jump4Fun. Det er dejligt, at det i år er lykkedes os at oprette to nye hold i Sønderborg Kommune – så flere børn kan opleve glæden ved at bevæge sig” udtaler Amalie Rasmussen, Jump4Fun projektleder hos DGI Sønderjylland.

Det er enormt positivt, at børnene selv udtaler, at de har opnået en større bevægelsesglæde, og bag dem står nogle taknemmelige forældre

Amalie Rasmussen, projektleder Jump4Fun i DGI Sønderjylland

Overvægtsklinikken er med
En stor del af arbejdet med at finde deltagerne ligger hos overvægtklinikkerne, som er i direkte kontakt med målgruppen for Jump4Fun:

”Vi oplever, at børn og forældre ser tilbuddet som en rigtig god mulighed, idet børnene kan spejle sig selv på holdet, og derfor bliver det nemmere at motivere børnene til at komme af sted. Derudover betyder det utrolig meget, at vi kan sende børnene et godt sted hen, hvor vi ved, at de bliver modtaget af nogle dygtige instruktører tilpasset deres behov og udfordringer” udtaler Christina Slot, sundhedsplejerske hos Sønderborg Kommunes overvægtsklinik for børn og unge.

Jump4Fun samarbejdsaftalen mellem Sønderborg Kommune og DGI Sønderjylland løber frem til august 2021, hvor der lige nu udbydes hold i tre foreninger.

Her kan du gå til Jump4Fun i Sønderjylland:

- Notmark Sogns Ungdomsforening: mandage kl. 16.30-17.30, Gyden 96, 6440 Augustenborg

- Dybbøl Idrætsforening: mandage kl. 18.00-19.00 + 1. lørdag i måneden, Aabenraavej 25, 6400 Sønderborg

- Hørup Ungdoms- og Idrætsforening: mandage kl. 17.00-18.00, Vestervej 42, 6470 Sydals

- Tønder Gymnastikforening: tirsdage kl. 17.00-18.00, Holmevej 2, 6270 Tønder 

Fakta om Jump4Fun

  • Jump4Fun i Sønderborg Kommune kører på andet år af den 3-årige samarbejdsaftale med DGI Sønderjylland
  • Tønder Kommune har også indgået 3-årigt samarbejdsaftale i 2019 
  • 88% af børnene er blevet gladere for at bevæge sig
  • 84% af børnene har fået nye venner efter de er startet til Jump4Fun
  • Læs mere og se evalueringen på: dgi.dk/jump4fun