Kajakkursus for 60+ blev en stor succes

Projekt lokkede nye 60+ roere i kajakken

Det er aldrig for sent at begynde til kajak.

Det viser erfaringerne fra et forløb ved Varnæs, hvor 10 personer over 60 år har kastet sig over kajaksporten uden tidligere erfaringer.

Bag projektet står DGI Sønderjylland, Bevæg Dig for Livet og Aabenraa Kommune i samarbejde med Varnæs-Bovrup IF

Den 23. juli blev der holdt et gratis ”kom og prøv-”arrangement. 17 personer deltog, og heraf er 10 deltagere i dag aktive kajakroere.

- At 10 ud af 17 efterfølgende tilmelder sig et hold, er rigtig flot. Det viser, at der er et stort potentiale, fortæller kajakkonsulent, Chresten Krogh, fra DGI Sønderjylland.

- Det er fantastisk at opleve, at folk over 60 år er klar til at kaste sig ud i nye og udfordrende idrætsgrene, siger Signe Juler Bøgesvang, Bevær Dig for Livet-konsulent i Aabenraa Kommune.

De af de 10 nye roere er fleste er samlet på et formiddagshold, der ror hver mandag ved Varnæsvig, hvor de lærer de basale ting om teknik og sikkerhed.

Alderspræsidenten er den 82-årige Inge, der aldrig tidligere har siddet i en kajak.

- Jeg har altid haft lyst til at prøve, så da jeg så arrangementet for folk over 60 år, tænkte jeg: Det er da mig, fortæller Inge og fortsætter:

- Jeg er lykkelig for, at jeg har mulighed for at gøre det i min alder.

Hun fortæller, at kajakture både giver hende motion, fællesskab og ro. Og selv en tabt bilnøgle kan ikke tage kajakhumøret fra hende.

Ved andet møde på holdet var der makkerredning på programmet, og her skulle deltager på skift i vandet for at blive reddet af de andre.

- Det vidste jeg ikke, så jeg havde bare sat mine bilnøgler i bukselinningen. Da jeg senere skulle låse min bil op, var de væk. Vi har heldigvis et rigtig godt sammenhold, så jeg fik et lift hjem, griner Inge

Holdet har hurtigt opbygget stærke sociale relationer, og til de ugentlige kajakture er der oftest hjemmebag og kaffe involveret.

- Vi planlægger også en tur, hvor vi kan tage vores børnebørn med. Det glæder jeg mig meget til, fortæller en anden af de nye kajakrorere, Sanne.

Målet er at starte flere 60+ kajakhold i fremtiden.