Kulturminister Mette Bock besøgte DGI Sønderjylland

Mandag d. 4. marts havde DGI Sønderjylland besøg af Kulturminister Mette Bock i anledningen af 2020-Genforeningsstafetten – en stafet DGI Sønderjylland arrangerer, som har til formål at markere 100 års jubilæet for Genforeningen.

Fra venstre: Aabenraas borgmester Thomas Andresen, frivillig Holger Jacobsen, kulturminister Mette Bock, Formand i DGI Sønderjylland Claus Klaris og projektleder for genforening 2020 Simon Faber.

På mødet deltog også Aabenraas borgmester Thomas Andresen, DGI Sønderjyllands formand Claus Klaris, Simon Faber projektleder sekretariatet for Genforeningen 2020 og frivillig på Stafet 2020 Holger Jacobsen m.fl.

”Vi ser her et fremragende eksempel på en historisk vinkel, der bliver bragt videre til et folkeligt arrangement båret af frivillige, som vil sikre, at stafetten vil leve videre ind i fremtiden” udtaler kulturminister Mette Bock.

Og lige netop det historiske aspekt i Stafet 2020 har frivillig på projektet, Holger Jacobsen, tænkt meget over: ”Alt sammen handler om at opsamle fortiden – at dokumentere nutiden og aflevere det til fremtiden”

’Guld-depeche’ skal markere historien

Ingen stafet uden en depeche, og i Stafet 2020 har depechen en helt særlig betydning:
”Depechen skal opsamle alt det, der er relevant i forbindelse med 2020 jubilæet og selve stafetten, og når den er ’fyldt op’ bliver den loddet sammen med en klausul på, at den først må åbnes igen om 100 år” udtaler Holger Jacobsen.

Aabenraas borgmester Thomas Andresen glæder sig også over det frivillige engagement, som Genforeningsstafetten bidrager med: ”Vi er her vidne til en sand historieskrivning ind i fremtiden på en festlig og i særdeleshed aktiv måde. Arrangementet er i tråd med Aabenraa Kommunes vision om at få flere i bevægelse.”

 ”En uvurderlig frivillig indsats er med til, at arrangementet kan lade sig gøre, og jeg skylder en kæmpe tak til alle de her frivillige kræfter og de 23 deltagende foreninger, som bærer Stafet 2020 frem” siger formand i DGI Sønderjylland Claus Klaris.

Stafet 2020 skal få danskerne ud at bevæge sig ved enten at gå eller løbe ved de ni eventspots, som kommer rundt langs ruten i maj 2020.

Fakta

  • Genforeningsstafetten er et etape-løb, der afvikles i dagene fra 2.-30. maj 2020 i anledning af 100 års jubilæum for Genforeningen.
  • Start og mål er i Aabenraa.
  • Hele ruten er på 468 kilometer og er lagt sådan, at løberne kommer forbi 43 Genforeningssten.
  • Arrangør er DGI, som samarbejder med syv syd- og sønderjyske kommuner; Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Haderslev samt Esbjerg, Vejen og Kolding.
  • Der er lagt ni eventspots langs med ruten, hvor lokale løbeklubber står som arrangør af lokale aktiviteter.
  • 23 foreninger er med til at løfte Stafet 2020
  • Målet er at aktivere så mange som muligt.