Masser af frivillig hjælp til Royal Run i Aabenraa

Da Royal Run løb af stablen med H.K.H. Kronprins Frederik i Aabenraa var flere hundrede frivillige i gang med vigtige opgaver forbundet med motionsløbet.

Her ses 4 ud af de 6 foreningsrepræsentanter for tovholdergrupperne. De har været med siden januar og i maj mødtes de med de frivillige hjælpere. Fra venstre: Mette Jochimsen (Gråsten Gymnastik og Idrætsforening), Lars Christiansen (Kliplev Løb og Motionsklub), Jes Wilhelmsen (AAIG Løb og Motion) og Michael Jepsen-Jacob (Rødekro Tri & Motion).

Udlevering af startnumre, opsætning af hegn, vejvisere, kørestolsbasket i børnezonen og rigtig mange andre opgaver står frivillige kræfter bag og det er afgørende for, at sådan et stort event kan forløbe efter planen:

”Siden januar har vi haft seks tovholder-foreninger med, som har stået bag meget af planlægningen med de her frivillige opgaver. Siden da har vi skullet rekruttere over 250 frivillige og det lykkedes vi med. Vi er enormt taknemmelig for det store engagement, alle de frivillige bidrager med. Vi kan faktisk ikke takke dem nok,” siger løbsansvarlig fra DGI Sønderjylland, Danni Callesen.

Over 350 frivillige var involveret i opgaver med Royal Run både op til og på selve dagen. Dertil kommer mere end 300 frivillige musikere, som Aabenraa Kommune har stablet på benene for at give en musikalsk oplevelse rundt på One Mile ruten, samt 70-80 frivillige i forskellige aldre, der lavede fælles opvarmning ved startblokken til One Mile.

”Spørg mig”-frivillige

En af de vigtige frivilligopgaver, som var med til at give deltagerne en god oplevelse, er ”Spørg Mig’er”. Der gik 30 frivillige rundt med orange t-shirts og balloner med dét formål at svare på spørgsmål, som deltagerne måtte have.
Én af de foreninger, som havde denne opgave, var 10 frivillige fra MTV Apenrade:

”Vi er nogle gamle håndboldpiger, som sammen med vores ægtefæller, syntes at det kunne være rigtig fedt at få den her oplevelse sammen. Vi har fået mange oplevelser som forening her i Aabenraa, og nu vil vi gerne give noget tilbage til byen. Det er også en god måde for os at vise vores forening frem og samtidig opleve stemningen helt tæt på,” siger Anja Eggert, bestyrelsesmedlem MTV Apenrade.

Deltagertallene fra Royal Run viser, at ca. 33% af de tilmeldte er deltager i et motionsløb for første gang og her kan spørgsmålene være mange. Det gav de frivillige dem svar på.

MTV Apenrade.jpg
MTV Apenrade er en tysk mindretalsforening placeret i Aabenraa. De stillede med 10 frivillige til Royal Run. Fra venstre: Helga Jørgensen, Gosta Toft, Christa Toft, Anja Eggert, Kurt Koefoed-Toft, Ruth Wollsen og Lene Koefoed-Toft.
På billedet mangler Angela Hansen, Maike Minor og Beate Lehmann.


Helhedsoplevelse var målet

Med Royal Run i Aabenraa har DGI Sønderjylland og Aabenraa Kommune ønsket et event, der udover selve motionsløbet, giver deltagerne en masse ekstra oplevelser. Det skete bl.a. ved den musikalske One Mile, Kom & Prøv aktiviteter placeret forskellige steder omkring ruten, opvisningspladser, børnezone, Food marked i målområdet og en ’Endzone’, hvor motionisterne kunne strække ud med yoga og slå sig ned og følge med i underholdning på scenen.

SE HELE PROGRAMMET HER

Alt sammen blev udført af engagerede frivillige kræfter, der var med til at give den fulde oplevelse – og det glædede arrangørerne, som håber, at motionister, tilskuere og ikke mindst de frivillige kom til at mærke den helt særlige stemning, der blev skabt omkring Royal Run i Aabenraa.

Opdateret 31. maj 2023