Pistolskydning hitter hos elever i 8. og 9. klasse

I Sundeved Skytteforening fik klubbens pistoludvalg en ny idé, som de ikke havde prøvet i klubben før; de ville invitere skolens unge mennesker til at komme forbi og skyde med pistol i klubbens lokaler under skolen.

Henover efteråret kom eleverne forbi skytteforeningen 3 gange for at prøve kræfter med pistolskydning - og tilbagemeldingen fra eleverne var, at de syntes, det var fedt at skyde med luftpistol og cal.22.

Det er allerede landskendt, at skolernes 5. klasse bliver inviteret til at deltage i skole DM i skydning – en lignende idé er dette efterår blomstret op i Sundeved Skytteforening, som gerne vil sigte mod den lidt ældre målgruppe, nemlig 8. og 9. klasserne:

”Vi henvendte os til Nydamskolens leder om et målrettet tilbud mod skolens ældste elever for netop at skabe et hyggeligt frirum og dyrke fællesskabet omkring en sport. Vi har fået meget positive tilbagemeldinger fra eleverne, som har syntes det var fedt at skyde med luftpistol og en cal.22 pistol. Flere af dem har også nævnt, at de har lyst til at fortsætte her i klubben bagefter” fortæller Lis Christensen, frivillig initiativtager fra Sundeved Skytteforening.

Mødtes 3 gange i skoletiden

Henover efteråret kom eleverne forbi skytteforeningen 3 gange for at prøve kræfter med pistolskydning. Foreningen stod klar med instruktører, der guidede eleverne til at indstille sigtekornet og få de tekniske råd til skydning.

Elevernes skyderesultater blev noteret i et skema og for hver gang kunne de se om deres skydning forbedrede sig og om de fik bedre resultater.

Sundeved Skytteforening havde sørget for lidt hyggeligt snacks og spil i klubbens lokaler for de 32 elever fra 8. klasse, samt de 13 elever fra 9. klasse, imens de ventede på at det blev deres tur til at gå på skydebanen med høreværn og pistol. Tilbuddet har været frivilligt og tilbagemeldingerne er, at eleverne syntes det var sjovt at prøve noget nyt og anderledes.

Pistol instruktør Sundeved Skytteforening.jpg

Foreningens frivillige instruktører guider eleverne til at få et bedre skud og evaluerer teknikken med dem undervejs. Privatfoto Sundeved Skytteforening. 

Håb om at projektet fortsætter

For Sundeved Skytteforening og Lis Christensen er det et stort ønske, at projektet får lov at fortsætte efter denne testperiode:

”Vi får fat i den her målgruppe på en helt anden måde end hvad vi ellers har mulighed for i klubbens daglige gang. Flere af dem har aldrig prøvet skydning før og det er jo aldrig for sent at gå i gang, men flere af de unge mennesker ville aldrig have oplevet at skyde med pistol, hvis de ikke havde haft den her mulighed gennem skolen. Vi er i dialog med Sønderborg Kommune og DGI Sønderjylland om at forlænge projektet og lave en målrettet indsats for de her årgange” siger Lis Christensen.

Indtil aftalerne om projektets fremtid er faldet på plads, kan Lis Christensen og Sundeved Skytteforening glæde sig over den interesse det har givet klubben efter samarbejdet med Nydamskolen.

”Det er netop en niche sportsgren som pistolskydning, der kan være med til at fange interessen i den her aldersgruppe, og hvis vi i Sundeved Skytteforening lykkedes med at starte et fællesskab op i forlængelse af skoletiden for de her unge mennesker, så har vi et rigtig godt eksempel at trække på hos mange andre foreninger i vores område” siger Amalie Rasmussen, Børn- og ungekonsulent i DGI Sønderjylland.