Royal Run kommer til Aabenraa

Når den royale motionsbegivenhed Royal Run afvikles for femte gang, er Aabenraa for første gang værtsby for løbet og DGI Sønderjylland er løbsarrangør.

Der bliver lagt op til en folkefest, når Aabenraa næste år for første gang skal lægge gader til den royale motionsbegivenhed Royal Run 2023, som finder sted 2. pinsedag 29. maj 2023. Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen, glæder sig over, at den efterhånden traditionsrige begivenhed for første gang kommer til Aabenraa.

-Jeg ser frem til et brag af en folkefest i Aabenraas gader, som skal være med til at promovere Aabenraa som både en sund kommune og ikke mindst en kommune, som går op i at dyrke breddeidrætten, hvor alle har mulighed for at være med uanset alder, køn, seksualitet og race samt fysiske og psykiske forudsætninger, siger Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen.

Folkefest for alle

Selvom navnet Royal Run betyder kongeligt løb, behøver man ikke at løbe for at være med. Borgmesteren opfordrer derfor alle til at ”løbe med” eller på andre måder bakke op om begivenheden.

-Det fantastiske ved Royal Run er, at alle kan være med, og derfor er arrangementet også i god tråd med Aabenraa Kommunens fokus på breddeidræt. Men uanset om man løber, går eller hepper med fra sidelinjen, håber vi, at alle vil støtte op om Royal Run i Aabenraa, så det bliver til den store folkefest, som der er lagt op til.

Om Royal Run 

  • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 29. maj 2023
  • Royal Run 2023 finder sted i Aabenraa, Herning, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.
  • Royal Run ’22 blev afholdt 2. pinsedag i Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. Her deltog 91.763.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.
  • Man kan løbe og gå distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – som DIF og DGI står bag – og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Vis mere Vis mindre

Kongeligt besøg

Med enten H.K.H. Kronprinsen eller H.K.H. Kronprinsessen i spidsen er der lagt i ovnen til folkefest, hvor deltagerne får mulighed for både at løbe eller gå distancer helt ned til en mil (1,609 km), eller bare deltage i folkefesten. I Aabenraa er det den lokale afdeling af DGI, som er med til at arrangere Royal Run, og her er man allerede begyndt at tælle ned til dagen.

-Vi er enormt stolte og beærede over, at DGI Sønderjylland sammen med Aabenraa Kommune er en del af Royal Run 2023. Aabenraa kommer til at danne en fantastisk ramme for det her store event, og vi er sikre på, at de sønderjyske foreninger kommer til at bakke rigtig godt op om endnu et royalt løb i Sønderjylland, udtaler formand for DGI Sønderjylland, Hanne Lene Haugaard.

Royal Run 21.jpg

Royal Run i 2022. Foto: Lars Møller

Tilbage til Sønderjylland

Royal Run blev første gang afviklet i forbindelse med H.K.H. Kronprinsens 50 års fødselsdag i 2018, og har sidenhen gået sin sejrsgang i flere byer i Danmark og resten af Rigsfælleskabet.

Sidste gang Royal Run var i Sønderjylland var i 2021, da Sønderborg var værter for den royale motionsbegivenhed, og blandt andet derfor ser Danmarks Idrætsforbund frem til, at begivenheden vender tilbage til Sønderjylland.

-Vi har i år gerne villet tilbage til det sønderjyske, for var der noget sønderjyderne er gode til, da vi afholdt Royal Run i Sønderborg i 2021, så var det at stable en stor folkefest på benene. Det glæder vi os naturligvis til at opleve igen i Aabenraa, siger administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og medlem af Royal Runs styregruppe, Morten Mølholm Hansen. 

Royal Run i fem byer

Royal Run finder næste år sted i København/Frederiksberg, Nykøbing Falster, Nyborg, Herning og så altså også i Aabenraa.