Royal Run kommer til Sønderjylland

Kronprins Frederik kunne 2. pinsedag afsløre, at Royal Run kommer til Sønderjylland i 2020.

Royal Run blev afholdt første gang i 2018. Foto: Jan Kejser

Et royalt løbsarrangement er kommet for at blive, og i 2020 skal en sønderjysk by være vært for det meget populære Royal Run - hvilken by er endnu ikke offentliggjort. 

2. pinsedag i år var over 80.000 deltagere ude at motionere i forbindelse med Royal Run og sidst på dagen kom Kronprins Frederik med en dejlig nyhed set med sønderjyske øjne:

"Vi har en plan om et sted i Sønderjylland for at få en masse sønderjyder med. Sønderborg, Aabenraa eller Haderslev - det bliver en af de byer." udtalte HKH Kronprins Frederik. 

Motionsløbet slog rekorder

Bevæg dig for livet er arrangøren bag det meget populære Royal Run og i alt deltog 82.028 deltagere i 2019 på enten en one mile (1,609 km), Familie mile, 5 km eller 10 km. 

Det glædelig i denne sammenhæng er, at 28% af deltagerne var med til et motionsløb for første gang:

Jeg kan ikke forklare det på anden måde, end at folk faktisk rigtigt gerne vil dyrke idræt, hvis det blot bliver på deres præmisser med fokus på sammenhold og glæde.

Jakob Larsen, direktør Dansk Atletik på vegne af Bevæg dig for livet.

Nyheden vakte også stor glæde hos DGI Sønderjyllands formand, Claus Klaris: 

"Det er meget positivt for sønderjyderne og Sønderjylland i det hele taget, og vi glæder os især over, at et event som Royal Run får mange ny-motionister til at deltage. Vi glæder os til at blive en del af et fantastisk stort motionsfællesskab"

Det er i forbindelse med 100-året i 2020 for genforeningen, at løbet kommer til Sønderjylland. Royal Run afvikles til næste år også anden pinsedag, som falder den 1. juni.