Royal Run kommer til Sønderborg i 2020

Det sønderjyske værtskab af Royal Run får sit centrum i Sønderborg, når Royal Run løber af stablen 2. pinsedag næste år.

Foto: Deniz Balbay

2. pinsedag, d. 1. juni 2020, løber Royal Run af stablen, og H.K.H. Kronprinsen annoncerede allerede ved Royal Run i år, at begivenheden ville komme til Sønderjylland i anledningen af 100-året for genforeningen. Det er nu besluttet, at løbet finder sted i Sønderborg, og at Kronprinsen åbner dagen med Royal Run Sønderjylland.

Hos arrangørerne, Sport Event Syd, ser de frem til at afvikle den store begivenhed, og ambitionerne er høje:

“Royal Run er en helt særlig begivenhed. Det er en folkefest, et stort fælleskab og vi er selvfølgelig utroligt glade for, at Sport Event Syd er en del at dette.  Vi vil gøre vores til, at det bliver en stor oplevelse for alle deltagere og tilskuere,” siger eventmanager Per Hussmann. 

Begejstring er også at finde på rådhuset i Sønderborg, hvor formand for Sundhedsudvalget, Helge Larsen, ser frem til Royal Run-værtskabet:

”Vi er glade og stolte over, at Sønderborg er blevet værtskommune, og vi vil gøre vores for at skabe en folkefest. Den kongelige familie betyder rigtigt meget her i Sønderjylland, så derfor er vi stolte over, at blive udvalgt. Samtidig er Royal Run en unik event, som får rigtigt mange til at hoppe i løbeskoene – og især mange, som ikke løber i hverdagen. Det er enormt værdifuldt for vores sundhedsarbejde at give dem, der ikke motionerer jævnligt, en god oplevelse.” 

Glæden er også let at få øje på hos DGI Sønderjylland

"Vi er utroligt glade for, at Royal Run kommer til Sønderjylland og vi glæder os til at understøtte løbet i Sønderborg med historiske omgivelser og gode gå- og løberuter. Vi vil i DGI Sønderjylland støtte op om såvel gå- som løbeinitiativer i hele Sønderjylland - som optakt til Royal Run. Ligeledes vil vi have fokus på at skabe nye fællesskaber, der også fortsætter med gang og løb efter Royal Run." udtaler Claus Klaris, formand DGI Sønderjylland

Genforeningen markeres

Kronprinsens oldefar, Kong Christian d. 10., blev med sit ridt over den gamle grænse i juli 1920 symbolet på genforeningen. Derfor anses Kronprinsens Royal Run i Sønderjylland som et centralt element i fejringen af 100-året for genforeningen, lyder det: 

”Jeg er utrolig glad for, at Kongehuset vælger Sønderjylland som en af lokaliteterne for Royal Run netop i 2020, hvor vi over hele landet markerer genforeningsjubilæet. Royal Run er et smukt eksempel på, hvordan vi kan kombinere det historiske og det folkelige, og det bliver en kæmpe begivenhed for hele Sønderjylland,” udtaler Thomas Andresen, formand for Det Sønderjyske Præsidium for Genforeningen 2020.

Royal Run for alle

Fra centralt hold er der også glæde over at åbne dagen i Sønderjylland:

”Det bliver noget helt særligt, når Kronprinsen åbner dagen i Sønderjylland og derigennem markerer 100-året for genforeningen. Det bliver et stort øjeblik og et arrangement, som vi grundet beliggenheden i landet og sammenhængen har meget store forventninger til,” udtaler Jakob Larsen fra Royal Runs styregruppe på vegne af Bevæg dig for livet, og han glæder sig til endnu en begivenhed, der henvender sig til alle danskere:

”Royal Run er fællesskabets fest. Med distancer helt ned til One mile, 1,6 km, og muligheden for både at løbe og gå kan alle vitterligt være med – uanset alder og kondital.”

Tilmelding åbner d. 19 november.

Find mere information på: www.royalrun.dk

UGGI4080-800px.jpg

Foto: Uggi Kaldan

Fakta om Royal Run

  • Royal Run 2020 afholdes d. 1. juni 2020
  • I 2020 afholdes Royal Run i Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense og København/Frederiksberg.
  • På Bornholm bliver der Royal Run uden kongelig deltagelse.
  • Royal Run 2019 blev afholdt d. 1. juni på Færøerne og 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg samt på Bornholm uden kongelig deltagelse.
  • Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: royalrun.dk