Stafet 2020 flyttes et år frem

Til maj skulle startskuddet have lydt i Aabenraa til en månedlang fejring af 100-året for Genforeningen med aktivitet, fest og farver til DGI Sønderjyllands store Stafet 2020 arrangement.

Fra venstre: Danni Callesen (DGI løbekonsulent), Dan B. Nielsen og Holger Jacobsen frivillige i Stafet 2020 Styregruppen.

Men Corona-virussens stærke og uvisse indtog i Danmark har desværre villet det anderledes. Derfor flyttes hele arrangementet nu et år frem til maj 2021:

”Beslutningen er naturligvis begrundet i situationen omkring COVID-19 og hele usikkerheden for smittefare. Det ligger Styregruppen og DGI Sønderjylland meget på sinde at sikre deltagernes og publikums sikkerhed og sundhed ved afholdelse af Stafet 2020” udtaler direktør Thomas Sørensen fra DGI Sønderjylland.

Flytningen af Stafet 2020 er sket i tæt samarbejde med de 24 lokale foreningsarrangører, den frivillige styregruppe bestående af 8 personer og DGI Sønderjylland som arrangør.

Sammen kan de se frem til, at Stafet 2020 konceptet kan løbe af stablen stort set uforandret med start d. 9. maj 2021 i Aabenraa og afslutning af stafetten d. 6. juni ligeledes i Aabenraa, dog 468 km stafetløb og 9 store folkeevents senere.

Navnet og økonomien bibeholdes

Selvom arrangementet flyttes til et nyt kalenderår vil det fortsat hedde Stafet 2020:

”Hele idéen omkring Stafet 2020 er uforandret, da det er en markering af 100-året for Genforeningen og fortsat bliver det en historisk og festlig fejring af Sønderjyllands genforening med Danmark, selvom vi afholder det i 2021” udtaler direktør Thomas Sørensen, som får stor opbakning af DGI Sønderjyllands bestyrelse med Claus Klaris i spidsen.

De økonomiske støttemidler, som Stafet 2020 havde fået bevilliget til projektet, har ligeledes også givet positive tilbagemeldinger på beslutningen om at flytte arrangementet:

”Jeg synes, det er super ærgerligt, at det skal flyttes, men jeg ser maj 2021 som det absolut bedste alternativ for Stafet 2020. Vores støtte til projektet flytter naturligvis med, da vi stadig ser Stafet 2020 som et arrangement, der binder en sløjfe på den sønderjyske historie ved at komme rundt til alle Genforeningsstenene i Syd- og Sønderjylland” udtaler BHJ Fondens formand Peder Damgaard.

Udover BHJ Fonden har Stafet 2020 fået tilsagn om tilskud fra Kulturministeriets og Folketingets pulje til markering af Genforeningsjubilæet 2020, samt Syddansk Vækstforum, der har indstillet projektet til støtte fra de regionale erhvervsudviklingsmidler.


9 store events og 468 km

Stafet-rute Starten i Aabenraa d. 9. maj 2021 bliver dét første af i alt 9 events med bl.a. gang- og løberuter rundt i de syv syddanske kommuner; Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Esbjerg, Vejen, Kolding og Haderslev.

Imellem de 9 events skal løbere fra de lokale løbeklubber bringe en historisk depeche frem ved at løbe den fra by til by. I alt skal løberne ud på 468 km, hvor de undervejs passerer 46 Genforeningssten og gør stop ved 9 store eventbyer:

”Det betyder enormt meget for hele Stafet 2020, at alle 9 eventbyer har sagt ja til at flytte deres event med til 2021 – det ville blive en flad fornemmelse, hvis vi måtte se events udgå af konceptet. Så det er mega positivt, at vi stadig har alle med ombord, og vi ser frem til en fantastisk folkefest om et år” udtaler løbekonsulent i DGI Sønderjylland og Sydvest Danni Callesen.