Sundeved HK har rykket håndbolden udendørs

Der var gensynsglæde og godt med tøj på, da Sundeved Håndboldklub startede udendørs håndboldtræning op for deres børne- og ungdomsspillere.

Endelig, efter en lang nedlukning, kunne håndboldformand Alice Witt skrive ud til klubbens spillere, at de kunne mødes udendørs:

”Vi var parat til at starte udendørs træning, selvom vi normalt venter nogle måneder med at rykke udendørs, så var vores spillere mere end klar til at starte – og den chance måtte vi ikke spilde” udtaler Alice Witt, der er frivillig tovholder på sin sidste og 10. sæson i klubben.

Genåbningen af udendørs idræts har for dem betydet, at de kan starte de fleste hold op og at medlemmerne kan komme i gang med håndbolden igen. 

Nyt koncept skabte interesse for håndbold blandt de yngste

For et par sæsoner siden startede Sundeved HK et trille-trolle hold op for de yngste, hvor 10 spillere mødte op. Sæsonen efter var tilslutningen øget til 21 børn i alderen 4-5 år.

Den samme interesse ser Alice Witt og klubbens trænerne på u6-u8 holdene, hvor der er kommet dobbelt så mange til:

”Vi har nogle meget dygtige trænere, som forstår at lege håndbolden ind hos børnene, og først når de rammer 8-års alderen begynder vi at lære dem at spille ”rigtig” håndbold, for der er de klar til næste skridt” udtaler Alice Witt.

I ungdomsrækkerne præsterede klubben med knap 200 medlemmer for nogle år siden at gå fra c-rækken til 1. division – en solstrålehistorie som klubben stadig er meget stolt af.

Klubben søger nye udvalgsmedlemmer

Det er ikke kun coronapandemien, der er en udfordring for Sundeved HK, for når denne sæson slutter til sommer, bliver det uden Alice Witts 10 års erfaring i klubben:

”Jeg håber virkelig, at der er nogen, der har lyst til at træde til med nye kræfter og fortsætte med at være tovholder for klubbens trænere og de fantastiske børne- og ungdomsspillere, som vi har fået mange flere af de sidste par sæsoner”

De nye, der har lyst til at give en hånd med er sikret god oplæring hos den erfarne klubfrivillig: ”Altså jeg vil helt klart sikre, at de får en god start og lærer klubben godt at kende” udtaler Alice med et smil.

Alle Sundeved HK's hold og træningstider finder du lige her og samme sted kan du finde kontakt info på klubbens ansvarlige, hvis du vil høre mere om tovholder-opgaven.