VGIE er den første springsikker efterskole i Sønderjylland

Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole har netop modtaget diplomet på, at de nu er certificeret springsikker efterskole. I samarbejde med DGI Gymnastik og GymDanmark har efterskolen haft ekstra fokus på sikkerhed det sidste års tid.

Forældre kan trygt sende deres børn af sted på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole, for her er intet overladt til tilfældighederne. Efterskolen har netop fået papirerne på, at de har rammerne og strukturen for den bedst tænkelige springtræning for eleverne: ”Øget fokus på sikkerhed er altid godt og med denne certificering har vi fået struktur på sikkerheden.” udtaler forstander Tommy Mikkelsen.

Instruktørerne er klædt godt på

Springsikker-udviklingsplanen beskriver hvem der er ansvarlig, hvad der skal gøres og hvornår det skal gøres, så de gode intentioner slår igennem som et mærkbart kvalitetsløft omkring springtræningen på efterskolen: ”Vi tager højde for faremomenterne og vi har sikret, at vores instruktører befinder sig i et trygt arbejdsmiljø, hvor de er godt klædt på i forhold til sikkerhed” siger Tommy Mikkelsen.

Sikkerheden skal følge udviklingen

Springgymnastik og –redskaber udvikler sig hele tiden og dét udfordrer kravene til sikkerhed. Derfor skal første afsæt altid være sikkerheden og her kommer Springsikker konceptet ind i billedet: ”Det startede egentlig som en instruktøruddannelse, men vi er nødt til at følge med springgymnastikkens udvikling, og det kræver et 360 graders tjek af sikkerheden i hele foreningen eller efterskolen, som VGIE har været igennem,” udtaler projektleder Helle Holm fra DGI Gymnastik.

Bredt sig som ringe i vandet

Projektet har været en god løftestang for et 360 graders eftersyn af springsikkerheden på VGIE: ”Ja det har sågar været med til, at vi har udvidet 360 graders eftersynet til også at omfatte resten af skolens aktiviteter og bygninger. Et slags Sikker VGIE projekt. Men det store projekt er vi ikke færdige med endnu. Lige nu glæder vi os bare over, at Springsikker Efterskole er i mål,” siger forstander Tommy Mikkelsen.