Virtuelle fællesskaber hitter i foreningslivet

Vi har samlet eksempler på inspiration og løsninger til at styrke fællesskaberne i foreningen online. Selvom vi lige nu er på afstand kan sammenholdet styrkes med nogle sjove og kreative online aktiviteter.

Virtuelle fællesskaber 

Online blomstrer kreativiteten for at få folk i bevægelse og her er nogle eksempler, som du og din forening kan lade sig inspirere af:

Skraldetour

Facebookgruppen Skraldetour har med sine 1000 medlemmer virkelig sat folk i sving med en kæmpe forårsrengøring- og oprydning i naturen. Hver dag sender folk billeder af alt det skrald, de samler sammen på deres gå/løbeture rundt i hele Danmark - bevægelse og en god gerning for miljøet på samme tid. 

skraldetour.JPG

#Skridtogskrald

Et andet stort online fællesskab er #skridtogskrald som er startet i Tønder Kommune. Hele 21.000 medlemmer fra hele Danmark bidrager med billeder og opslag i gruppen. Hver uge tælles sammen, hvor mange skridt der er blevet gået og hvor meget affald, der er samlet sammen målt i kg. 

#skridtogskrald.jpg

Yoga træning i Fodboldklubben

I fodboldklubben RB1906 Elite fra Roskilde fastholder de gejsten og fællesskabet på holdene ved at poste i en gruppe, at de træner hver for sig. 

Trænerteamet og yoga-coachen sørger for at ligge programmer/øvelser ud til spillerne. Derefter skal de hver især ligge et billede op af træningen og på den måde fastholder de hinanden i at gennemføre træningen.
Læs hele artiklen her.

Aktive sammen - hver for sig

Det virtuelle fællesskab Aktive Sammen - Hver For Sig på Facebook er en gruppe, der indbyder til al slags aktivitet; løb, cykling, styrketræning, boldspil i haven, gemmeleg i skoven for at inspirere andre til at være aktive under Coronatiden. 

Du kan vælge at blive en del af denne virtuelle fællesskab eller starte din egen gruppe i din forening. 

Online værktøjer til foreningen

Mulighederne er mange, når der skal holdes online møder i foreningen. DGI har lavet en fin video-guide, hvor de præsenterer de forskellige muligheder for virtuelle møder samt fordele/ulemper ved den enkelte løsning:

Se guiden her

Livestreaming af hold/aktiviteter

Flere foreninger anvender også livestreaming af fitness, dans, styrketræning, yoga og meget mere til deres medlemmer. Også her er mulighederne mange, og det kan være svært at vide, hvilken løsning, der vil fungere bedst til jeres konkrete behov. 

DGI har lavet en guide om livestreaming med gode råd til tekniske platforme:

Se videoen her

Lad inspirationen leve videre ude i foreningslivet

Forhåbentlig er du blevet inspireret af nogle af ovenstående eksempler til at holde sammen på fællesskabet med online møder og/eller skabe fysisk aktivitet i din forening med video eller livestreaming.
Coronakrisen kalder på alternative løsninger for at fastholde medlemmerne og har du brug for yderligere hjælp eller sparring, står vi klar til at hjælpe dig på mail soenderjylland@dgi.dk