Badminton ved vandkanten

Med hjælp fra DGI Storkøbenhavn, giver Søvang Sportsklub børn mulighed for at spille badminton i den lille by ved Øresund.

Fjerboldene flyver hen over nettet, og lyden af begejstrede børn og voksne fylder rummet, når den står på Miniton i en fyldt Kongelundshallen. Det er relativt nyt, at børn og forældre spiller badminton sammen netop her, og med kun en sæson på bagen er holdet allerede blevet et hit.

Minitonholdet blev stablet på benene med hjælp fra DGI Storkøbenhavns lokale badmintonkonsulent, og henvender sig til børn i alderen 5-9 år, i følgeskab med deres forældre. Det er foreningen Søvang Sportsklub, som har oprettet tilbuddet og de oplever god tilslutning. Det er noget der vækker stor begejstring og optimisme hos de frivillige kræfter i klubben. Irene Storm Pedersen, som har taget initiativet til det nye hold, er håbefuld for fremtiden:

"Det primære formål med at få Miniton ind i vores forening, har været at udbrede kendskabet til badmintonsporten blandt børnene i lokalområdet. Vi startede med at være 4 børn på holdet og sluttede sæsonen med at være 10 børn, med dertilhørende forældre, uden at have lavet særligt meget reklame for det. Forhåbningen er helt klart, at vi fremadrettet kan få bredt konceptet mere ud og på den måde få skabt endnu mere interesse og glæde ved badminton!"

Skal I også have Miniton på programmet i jeres klub?

Læs mere om Miniton her og kontakt din lokale DGI badminton konsulent Christoffer Børme Mogensen på tlf. 29 77 54 52 eller cbm@dgi.dk og få hjælp til at komme i gang!

Minitonholdet er samtidig en fin fortælling om samarbejde mellem de lokale idrætsforeninger i Dragør kommune. Holdet blev nemlig startet hos Søvang Sportsklub med hjælp fra Dragør Badminton, som bidrog ved at skaffe en dygtig miniton-træner til holdet. Træneren har sidenhen været nødt til at stoppe, men heldigvis er der en frisk forælder, som har overtaget teten. Med inspiration fra DGI’s Miniton-materiale samt hans egen fantasi, har han formået at indtage rollen som Miniton-træner, så holdet lever videre i bedste velgående.

Louise, som spiller med sin søn, Emil, på Miniton-holdet, har været glad for konceptet og herunder særligt den aktive involvering af forældrene:

Der er noget unikt i at man, som forælder, kan få lov til at være en aktiv deltager sammen med sit barn. Som mor har det været en fantastisk sjov mulighed at kunne være med til at understøtte læringen hos Emil og de andre børn. Samtidig giver det jo en vis tryghed hos børnene, at de har en forælder, som de kan støtte sig til.”

Emil selv er også blevet bidt af Miniton. Ifølge hans mor er det kombinationen af badminton og leg, som både fastholder børnenes interesse og udvikler deres motoriske og badmintonmæssige færdigheder. Emil og Louise glæder sig allerede til mange flere sæsoner med badminton i vandkanten.