Foreninger skaber mere liv i Naturpark Amager

Et nyt 2-årigt projekt vil skabe stærke foreningsfællesskaber med aktiviteter i naturen for børn og unge forankret i støttepunkter i Naturpark Amager. DGI Storkøbenhavn står bag projektet med titlen Foreningsfællesskaber i Naturpark Amager, som er støttet med midler af Nordea-fonden.

Disc Golf er blevet populært under coronaepidemien. Kan der også blive plads til Disc Golf baner i Naturpark Amager?

Børn og unge har behov for aktive fællesskaber. Vi ved, at det bidrager positivt til børn og unges fysiske, mentale og sociale trivsel at være en del af aktive fællesskaber. Aktiviteter i naturen giver rig mulighed for at udvikle stærke fællesskaber og styrke sociale relationer.

Brug baghaven til fritidsaktiviteter!

Mange borgere i hovedstadsområdet har naturparken som baghave, men det er ikke alle som klar over alle de aktivitetsmuligheder, naturparken rummer. Det samme gælder de foreninger, der er forankret tæt på naturparken. I projektet Foreningsfællesskaber i Naturpark Amager samarbejder DGI Storkøbenhavn med lokale foreninger om at udvikle nye og flere foreningstilbud til børn og unge i naturen.

”Foreninger er forskellige, og derfor indgår projektet i et tæt samarbejde med den enkelte forening, så der sættes ind med sparring og støtte netop dér, hvor behovet er størst. Jeg ser frem til samarbejdet med foreningerne, hvor vi sammen skal udfolde det store potentiale for aktive fællesskaber, naturparken rummer”, udtaler projektleder fra DGI Storkøbenhavn, Majken Eskelund.

Støttepunkter bliver afsæt for foreningsaktiviteter

Projektet fokuserer geografisk set på den nordlige del af Naturpark Amager, og i særlig grad på tre støttepunkter i Naturpark Amager: Ildsjælehuset ved Naturcenter Amager, det kommende blå støttepunkt ved Havneslusen Nord og den kommende hovedindgang på Amager Fælled overfor DR-byen. Derudover igangsætter projektet aktiviteter andre steder i naturparken.  

Fakta om projektet

  • Nordea-fonden støtter projektet med på 850.000 kr. DGI Storkøbenhavn bidrager med medfinansiering på 450.000 kr.
  • Projektet starter d. 1. april 2022 og løber frem til d. 31. december 2023
  • Projektets geografiske nedslag er min. tre støttepunkter i den bynære del af Naturpark Amager
  • I projektperioden udvikles nye foreningstilbud til børn og unge. Lokale borgere og familier inviteres til åbne arrangementer og til at blive en del af et aktivt fællesskab i den lokale natur.
  • Foreningsudvikling og uddannelse af foreningsinstruktører er en central del af projektet.
  • Projektet indgår allerede i samarbejder med en række foreninger, og der er plads til endnu flere foreninger i projektet
  • Alle foreninger, der ønsker at udvikle aktivitetstilbud til børn og unge i Naturpark Amager opfordres til at kontakte projektlederen.

Mere information

Majken Eskelund, DGI Storkøbenhavn, tlf.: 2423 6609, majken.eskelund@dgi.dk
Signe Balling, kommunikationskonsulent, sb@nordeafonden.dk