Medarbejdermotion hitter hos Topdanmark: Tjek formandens tips!

Er man ansat hos forsikringsselskabet Topdanmark og vild med sport, er man ret godt stillet. Her har man en stærk idrætsforening, Topdanmark Sport, der tilbyder et væld af fede aktiviteter for de ansatte. Formand, Michael Knak, giver et indblik i, hvad der skal til for at få succes med medarbejdermotion.

Loyale medlemmer fik klubben godt igennem corona

Ligesom de fleste andre, lukkede ’Topdanmark Sport’ ned for stort set alle aktiviteter, da corona i marts 2020 satte en kæp i hjulpet på foreningsdanmark. Men nu, hvor alle restriktionerne er væk, er foreningen næsten tilbage til samme deltagerantal, som før corona.

I 2021 tilbød vi medlemmerne 6 måneders kontingentfrihed. Vores tanke var først og fremmest at ’takke’ medlemmerne for loyalitet igennem lukkeperioden. Vi har kun mistet 6 medlemmer, som har meldt sig ud med corona-nedlukningen som begrundelsen. Det er vi ret stolte af,” fortæller klubbens formand Michael Knak.

Kort vej fra idé til handling

Når man spørger Michael Knak, hvad der er hemmeligheden bag idrætsforeningens succes, er svaret ganske simpelt:

Vi har fokus på at skabe et godt miljø, hvor kollegaerne kan mødes og dyrke idræt. Vi siger (helst) ikke nej til nye aktiviteter, og kommer en kollega med en idé til en aktivitet, afholder vi et kort møde – og så er vi i gang. Foreningen ledes af et forretningsudvalg på tre personer: Formand, kasserer og næstformand – hvilket gør, at beslutninger tages lynhurtigt.”

Forretningsudvalget skaber rammerne – ildsjæle driver aktiviteterne

Topdanmark Sport har et bredt tilbud af idrætsgrene – såsom cykling, golf, fiskeklub, bowling, fodbold, ridning, floorball, løb, badminton, yoga, TRX, boksetræning, spinning og klatring. Derudover har de et helt nyt fitnesscenter og arbejder på at skaffe økonomi til den fremadstormende aktivitet, padel.

Alle idrætter drives af ildsjæle, som står for at samle medlemmerne og afvikle aktiviteterne. Klubben prioriterer at uddanne deres instruktører for at sikre, at deltagerne får den bedst mulige oplevelse og instruktion.

Som formand sørger jeg, sammen med forretningsudvalget, for, at rammerne og økonomien er på plads. Vi gør hver især det, vi er gode til – det er en styrke,” understreger Michael Knak.

”Vi skal hele tiden forny os”

Til spørgsmålet om Michael Knaks drømme og ambitioner for foreningen, er svaret også lige til:

At vi hele tiden fornyer os: Når medlemmer ønsker nye tilbud, skal vi så vidt muligt sige ”ja” til ønsket. På den måde kan vi fastholde og tiltrække nye medlemmer. Vi drømmer om at få flere kollegaer til at benytte fitnesscentret - særligt dem som normalt ikke vil gå i et fitnesscenter. Hos os kan de træne 20-30 min, før de møder ind på arbejde, eller når de har fået fri. Derved får de trænet lidt - i stedet for ingenting,” slutter Michael.

Faktaboks

Topdanmark Sport er en firmaidrætsforening, som fremmer motion, sport og idræt blandt de ca. 2.400 ansatte hos Top Danmark A/S. Foreningen har godt 550 medlemmer og har adresse ved firmaets hovedkontor i Ballerup.

Samarbejde med DGI Medarbejdermotion

Topdanmark Sport er ligesom 20 andre firmaidrætsforeninger medlem af DGI Storkøbenhavn. Tøv ikke med at tage kontakt, hvis DGI Storkøbenhavn også skal hjælpe din arbejdsplads med at skabe stærke idræts- og motionstilbud for de ansatte. Læs mere her.