Mere end medicin: Sådan blev Novo Nordisk løbeklub en af Danmarks største

Hos DGI er Novo Nordisk ikke kun kendt for at være Danmarks største medicinalvirksomhed. For DGI er Novo Nordisk også et sted, hvor man prioriterer sundhed, idræt og fællesskab på arbejdspladsen. Vi tegner et mini-portræt af Novo Nordisk Løbeklub.

Glade løbere til træning hos Novo Nordisk Løbeklub i Måløv

Har du deltaget ved DHL Stafetten i København, har du muligvis bemærket de mange løbere iført Novo Nordisk tøj. Novo Nordisk Løbeklub er med sine 919 medlemmer (opgjort ved udgangen af 2019) da også i top 10 over landets største løbeklubber.

Eremitageløbet var startskuddet

Novo Nordisk Løbeklub blev stiftet i 1987 som den ene del af foreningen Novo Gruppens Løbeklub, mens det der i dag hedder Novozymes Løbeklub udgjorde den anden del. Dengang var deltagelse ved Eremitageløbet grundlaget for, at man ønskede en forening. Det er siden blevet til utallige motionsløb i ind- og udlandet. Løbeklubben er i dag spredt ud over virksomhedens danske lokationer i Bagsværd (hovedsædet Måløv, Kalundborg, Gentofte, Kirke Værløse, Virum, Køge, Søborg og Hillerød).

Masser af løbetilbud til medlemmerne

Novo Nordisk Løbeklub ligger ikke på den lade side i forhold til at finde på nye aktiviteter for medlemmerne. Klubben er medlem af DGI Storkøbenhavn og har alene i 2020 samarbejdet med DGI om løbetrænere til klubbens hold i hhv. Måløv og Bagsværd, startet et gå-hold og planlagt en håndfuld foredrag. Sideløbende med at løbetræningen selvfølgelig fortsætter henover vinteren.

Jørn Meidahl Petersen, en af klubbens stærke frivillige kræfter, har altid dyrket idræt og nyder det netværk og den kontakt, det giver at være sammen med kollegaer i idrætssammenhænge: ”Jeg tror, at vores medlemmer sætter pris på det store og varierede udbud af motionsløb, for muligheden for at møde kolleger i idrætssammenhæng og for at få inspirationen til træningen”, fortæller Jørn.

Drømmer om samarbejde med andre løbeklubber og firmaklubber

Jørn glæder sig til, at klubben igen kan mødes til motionsløb og nyde den særlige ”after-run” hyggestund og stemning, som de fx plejer at opleve ved Etape København.

”Jeg håber, at vores løbefællesskaber på de respektive sites udvikler sig til samlinger, hvor alle bliver inspireret og begejstret ved at løbe med nogle på ens eget niveau. Det kunne også være spændende at eksperimentere med at træne med andre lokale løbeklubber og firmaer og opbygge et samarbejde med firmaets fitnessafdeling (red. Novo Nordisk har også en stor fitnessafdeling for de ansatte)”, slutter Jørn.

OBS: Det skal understreges, at det har højeste prioritet, at aktiviteter hos Novo Nordisk Løbeklub overholder alle gældende retningslinjer og anbefalinger i forhold til at undgå smitte af COVID-19.

Tøv ikke med at tage kontakt, hvis DGI Storkøbenhavn også skal hjælpe din arbejdsplads med at skabe stærke idræts- og motionstilbud for de ansatte. Læs mere her.