Stor interesse for idræt med kollegaerne. Læs hemmeligheden bag FOA’s idrætsforening!

Hos fagforbundet FOA spiller sundhed, fællesskab og idræt en stor rolle. Godt 41 % af virksomhedens 373 ansatte, ved hovedkontoret i København, er medlem af FOA Idrætsforening. Formand, Ton Rouw, fortæller her, hvad de gør for at få så mange med.

FOA IF til DHL Stafetten 2019

Stærkt bakket op af FOA’s ledelse (som bl.a. stiller fitnessrum og træningsudstyr til rådighed) er det medarbejderne, der styrer FOA IF. Med opbakningen fra arbejdspladsen kan de frivillige i FOA IF derfor ”nøjes” med at organisere og betale udgifterne til diverse mindre aktiviteter samt lønne foreningens instruktører.

”Det er sjovt at dyrke motion med kollegaer”

Foreningens formand Ton Rouw mener, at en stor del af hemmeligheden bag idrætsforeningens succes kan tilskrives de lækre faciliteter, at man har nogle gode instruktører, et stærkt kollegialt fællesskab og en dygtig bestyrelse, som er synlige på arbejdspladsen: ”Vi har et par gange lavet en medlemsundersøgelse, hvor kollegaerne har fortalt, at de godt kan lide at dyrke motion lige før og efter arbejde. Du sparer tid og penge (det koster kun 120 kr. at være aktivt medlem) og så er det bare sjovt at dyrke motion med sine nærmeste kollegaer”, uddyber Ton Rouw.

Laver kampagner målrettet nye medlemmer

Dykker man ned i FOA IF’s årsplan, finder man masser af stærke initiativer. Året starter med en nytårskur, hvor også ikke-medlemmer kan få en prøvesmagning på FOA IF's forskellige sportsgrene. I april/maj har foreningen flere gange været en del af ”Vi cykler til arbejde” kampagnen, mens august bl.a. plejer at byde på et ”velkommen-hjem-fra-ferie” arrangement (her kårede man i 2019 en FOA mester i bortennisspillet "Rundt om bordet"), en intern fodboldturnering og deltagelse ved DHL-stafetten. Endelig er foreningen i oktober en del af ”Arbejdspladsernes motionsdag”, ligesom hele uge 40 står på markering af idrætsforeningen. Her er foreningen til stede i kantinen og deler en lille gave ud til alle medlemmerne, ligesom der er mulighed for gratis prøvetræning på foreningens hold. I uge 40 har FOA IF også flere gange haft DGI til at holde et foredrag om et sundheds-/motionsrelateret emne.

Yoga for rengørings- og kantinepersonalet

Drømmene og ambitionerne for FOA IF fejler ikke noget hos formand Ton Rouw. Han har et mål om, at 50 % af medarbejderne skal være medlem af foreningen. Derudover ønsker han at nå medarbejdere, som normalt ikke ser sig selv i en idrætsforening. De har eksempelvis startet et ekstra yogahold op for FOA’s rengørings- og kantinepersonale. Derudover har foreningen med kampagner som ”Tæl skridt” og ”Vi cykler på arbejde” samt DHL Stafettens gå-hold fået flere med, som normalt ikke ser sig selv som idrætsudøvere. Endelig har foreningen også en ambition om, at FOA’s ansatte får mulighed for at dyrke mindst 1 times motion om ugen i arbejdstiden i regi af FOA IF.

Få hjælp til sundhed og idræt på din arbejdsplads

FOA er blandt pt. 20 virksomheder med en idrætsforening, som er medlem af DGI Storkøbenhavn. "Mod et forholdsvis lille kontingent får vi bl.a. tilbud om foredrag, kurser, instruktørhjælp, mulighed for at deltage i anderledes aktiviteter og sparring og input til bestyrelsen”, slutter formand Ton Rouw.

Tøv ikke med at tage kontakt, hvis DGI Storkøbenhavn også skal hjælpe din arbejdsplads med at skabe stærke idræts- og motionstilbud for de ansatte. Læs mere her.