Fædrene på banen

Fædrene på Banen skaber fællesskaber for fædre og deres børn i Storkøbenhavn med fokus på bevægelse og sjove aktiviteter.

Med Fædrene på Banen bruger vi idræt og bevægelse som middel til at sikre stærke idrætsfællesskaber for fædre og børn, hvor fædrene selv bidrager til udviklingen af aktiviteter og træninger. Det henvender sig primært til fædre og deres børn i alderen 6-10 år i almene boligområder.

Gennem forløbet får fædrene konkrete værktøjer og kompetencer til at styre fællesskaberne videre – enten i samarbejde med lokale foreninger eller ved etablering af nye foreninger, dér hvor der ikke allerede er et aktivt foreningsliv.

 • Fædrene og deres børn oplever, at de får et større netværk i lokalområdet
 • Fædrene bliver bedre til at skabe aktiviteter for og med deres børn
 • Fædrene bliver frivillige eller aktive i en forening eller i et idrætsfællesskab

Urbanplanen_faedrene_paa_banen_1 (002).jpgAhmed Hassan med sin dreng Noah på Byggelegepladsen på Amager.

Fire områder i Storkøbenhavn

Der er fra august 2019 community- og aktivitetsforløb i følgende fire områder i Storkøbenhavn:

 1. Byggelegepladsen på Amager
  Aktiviteter med fokus på lege, teambuilding, fodbold, basket og bålhygge med udgangspunkt i Byggelegepladsen. Forankret i Amagerbro Helhedsplan og Urbanplanen. Læs artikel fra Byggelegepladsen på Amager
 2. Sjælør Fritidscenter
  Volleyballforløb, leg for de mindste og fitness. Målet er her at etablere en ny forening.
 3. Mosegårdsparken i Vangede
  Fodboldforløb med social fodboldtræner-uddannelse. Forankret i fodboldklubben GVI.
 4. Ryparken Idrætsanlæg
  Fodboldforløb med social fodboldtræner-uddannelse samt Åbent Hal med forhindringsbane, boldspil, leg, gymnastik og bevægelse. Forankret i fodboldklubben BK Skjold. Se film fra Fædrene på Banen i Ryparken eller læs mere i artiklen her

Hvert af de fire områder har unikke fællesskaber ift. aktivitetsvalg, mødetidspunkter og deltagende fædre og børn. Fælles for alle områder er, at de består af engagerede fædre, som i forvejen er gode rollemodeller og deres egne og andres børn, og at de gerne vil gøre en positiv forskel i deres lokalområde.

Fædrene fortæller

’Fællesskabet er så vigtigt. Vi taler sammen på gaden, hvor vi før ikke sagde hej. Det har også styrket forholdet til vores børn. Børn er aktive og har behov for at lege, og når vi vælger at være aktive med dem, skaber det et særligt bånd. Børnene er helt oppe at køre – wow, far er med os på banen’, Deepak fra Ryparken

“Det er så sjovt at se sine børn udvikle sig og turde mere og mere. De er vilde med de her far-barn-eftermiddage, og jeg synes også, det er hyggeligt at mødes med de andre fædre. Så snakker vi lidt om vejr og vind og nogle gange også om, hvordan det er at være far osv.”, Ahmed fra Amager

fpb2(rettet).pngJonathan Kjær-Rasmussen (nr. to fra venstre) sammen med nogle af "Fædrene på banen".

Projektstøtte og samarbejdspartnere

Fædrene på Banen er støttet af Trygfonden, og projektperioden med aktiviteter løber frem til 1. oktober 2020. DGI Storkøbenhavn står for ledelsen af projektet og har indgået samarbejde med lokale boligsociale aktører i hvert område.

Amager: Fædregruppen Amagerbro, Amagerbro Helhedsplan, Partnerskabet Urbanplanen og Teknik- og Miljøforvaltningen Københavns Kommune.

Sjælør: Fritidscenter Indre Valby og SSp-Københavns Kommune

Vangede: Gentofte-Vangede Idrætsforening, SSP-Gentofte Kommune og Fritid-Gentofte Kommune

Ryparken: Boldklubben Skjold, FSB-Mere end en bolig og Ryparken Vores Kvarter.

Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger