Fightworld er nomineret til DGI Storkøbenhavns pris Årets Forening 2018

Samfundsansvar, anti-mobning, trivsel, dialog, sociale aktiviteter, inklusion, vejledning og rådgivning er alle nøgleord, der beskriver idrætsforeningen Fightworld.

Fightworlds frivillige støtter, inspirerer og synliggør til dagligt det hårde arbejde og tager et enormt samfundsansvar i form af socialt arbejde. Det har klubben gjort ved at skabe konkrete initiativer og indsatser på flere forskellige områder. 

Hos børn i alderen 4-12 år er der et stort fokus på anti-mobning, disciplin og den gode tone i undervisningen. Alle klubbens ti instruktører er instrueret i, at ALLE skal trives på holdene. Og er der den mindste form for mobning, stopper instruktørerne undervisningen og går i dialog med alle på holdene. Dette har skabt en god effekt hos børnene, hvilket forældrene anerkender og roser.

Det store fokus har været med til at øge medlemstallet på børneholdene, fordi trivslen har høj prioritet. Endvidere skaber instruktørerne sociale aktiviteter for børnene i fritiden, bl.a. har de arrangeret et forhindringsløb for børnene og deres forældre i april 2018.

Fra alderen 12 år og op efter er der i foreningen et stort fokus på udsatte unge, personer med tilknytning til bandemiljøet og for personer dømt for kriminalitet. Fightworld bruger meget energi på ”de svære samtaler” med de unge om at holde sig væk fra bandemiljøet. De gør utroligt meget for at vejlede og rådgive dem om fremtiden, og for at hjælpe dem med at påbegynde uddannelse og få dem i arbejde. Klubben har en konsulent tilknyttet samt en frivillig social pædagog, der dagligt hjælper de unge. Derudover er foreningen godkendt til samfundstjeneste og har ni frivillige til at varetage håndværksmæssige opgaver i foreningen.

Foreningen samarbejder løbende med virksomheder, som er dygtige til at tage et socialt ansvar og medvirke til at føre de udsatte unge på rette spor ved at hjælpe med praktik og arbejde.

Fightworld er en forening ud over det sædvanlige, og det bliver synliggjort ved den positive udvikling, foreningen har været igennem. Det har ikke været en nem vej at nå dertil, hvor foreningen er i dag, og vejen derhen er skabt gennem sved, tårer og et enormt engagement. 

Fightworld har formået at skabe genklang i lokal- såvel som yderområderne, hvilket bl.a. er grunden til, at foreningen er nomineret til DGI Storkøbenhavns pris Årets Forening 2018.

Ud over Fightworld er Krumspring fra Vanløse og Boldklubben 1973 fra Herlev også nominerede til prisen Årets Forening 2018.

Afsløringen af, hvem af de i alt tre nominerede, der løber med titlen som Årets Forening, finder sted på DGI Storkøbenhavns Generalforsamling onsdag d. 21. marts kl. 18-22, som foregår i Kedelhallen, Nyelandsvej 75a, 2000 Frederiksberg.